Telegram Kurucusu Premium Abonelik Geleceğini Doğruladı

Bir süredir özelliklerinin ve fiyatının sızıntıları dolaşan Telegram premium abonelik seçeneği Telegram kurucusu tarafından doğrulandı. İşte detaylar!

Telegram Kurucusu Premium Abonelik Geleceğini Doğruladı

Mayıs ayında uygulamanın beta sürümüyle ortaya çıkan yeni Telegram özellikleri, yakında premium abonelik satın alan kullanıcılara sunulacak. Telegram kurucusu Pavel Durov, uygulamanın bu ay içinde Telegram Premium adlı bir abonelik planı başlattığını doğruladı. Durov, planla birlikte gelen belirli özellikleri tartışmamakla birlikte, ödeme yapan kullanıcılara ekstra özellikler, avantajlar ve kaynakların yanı sıra uygulamanın en son tekliflerine ilk erişim sağlayacaklarını söyledi.

Durov, birçok insanın hizmetten sohbet, medya ve dosya yükleme sınırlarını yükseltmesini istediğini açıkladı ancak bunu herkes için yapmak, karşılayabileceğinin ötesinde büyük trafik ve sunucu maliyetlerine yol açacağını da belirtti. Görünüşe göre Telegram, mevcut özelliklerini ücretsiz tutarken "en talepkâr hayranlarına" daha fazlasını vermenin tek yolunun bu yükseltilmiş limitleri ücretli bir seçenek olarak sunmak olduğu sonucuna vardı.

Telegram Kurucusu Premium Abonelik Geleceğini Doğruladı

Telegram Kullanıcı Bazında Finanse Olmayı Tercih Ediyor

Hizmetin kurucusu, kullanıcılara Telegram'ın ücretli bir katmana sahip olmasına rağmen yeni ücretsiz özellikler yayınlayacağına dair duyurusunda da güvence verdi. Ayrıca ücretsiz kullanıcılar bile ödeme yapan üyeler tarafından gönderilen normalden daha büyük belgeleri, medyayı ve çıkartmaları görüntüleyebilme dâhil olmak üzere Premium seçeneğin yeni gelecek özelliklerinden bazılarının keyfini çıkarabilecekler. Teknoloji yayını Beebom tarafından önceki bir rapor, Premium abonelerin 4 GB'a kadar dosya yükleme özelliğine sahip olacağını ve diğer şeylerin yanı sıra katılabilecekleri kanal sayısı söz konusu olduğunda ödeme yapmayan kullanıcıların sınırlarının iki katına kadar yararlanacağını belirtiyordu. Beebom ayrıca Premium aboneliğin ayda 5 dolara mal olacağını söylüyor ancak premium abonelikler hayata geçirilene dek kesin olarak öğrenemeyeceğiz.

Durov konuyla ilgili ayrıca şu ifadelerde bulundu:

"Herkese açık birden çok kanalda gizlilik odaklı reklamlarla yaptığımız deneyler beklediğimizden daha başarılı olsa da Telegram'ın öncelikle reklamcılar tarafından değil, kullanıcıları tarafından finanse edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde kullanıcılarımız her zaman ana önceliğimiz olmaya devam edecektir."

Telegram Premium Aboneliğin Avantajları ve Fiyatı Belli Oldu
TEKNOLOJİ

Telegram Premium Aboneliğin Avantajları ve Fiyatı Belli Oldu

En iyi mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, yeni özelliklerle düzenli olarak güncelleniyor.

YORUMLAR