Telegram'a Premium Abonelik Seçeneği Geliyor

Telegram, kullanıcılar için yakında premium bir abonelik planı başlatmayı düşünüyor ve böylelikle ödeme yapmayan kullanıcılara reklam göstermeye başlayacak.

Telegram'a Premium Abonelik Seçeneği Geliyor

Popüler mesajlaşma platformu Telegram, yakında kullanıcılar için premium bir abonelik planı sunabilir. Şu anda platform, mesaj gönderme ve alma, multimedya dosyalarını paylaşma, birden fazla platformda hesap kullanma veya bulutta sohbetleri ve medyayı yedekleme hizmetlerini sağlamak için kullanıcılarından herhangi bir ücret veya abonelik talep etmemekte ancak bilinen bir tersine mühendislik sistemi, Telegram premium planının kanıtını ortaya çıkardı ve görünüşe göre gelecekte bu sistem değişebilir.

Popüler mobil geliştirici ve tersine mühendis uzmanı Alessandro Paluzzi, 27 Mayıs 2022'de Twitter hesabı aracılığıyla bir ekran görüntüsü paylaştı. Ekran görüntüsü, Telegram'ın yeni kullanıcılara gösterdiği açılış veya karşılama mesajını içeriyor. Ancak Telegram'ın şu anda gösterdiği mesajla, Telegram'ın kullanıcılar için premium bir plan üzerinde çalıştığını belirten ekran görüntüsünde bulunan mesaj arasında kayda değer bir fark var.

Telegram Premium'un Avantajları Neler?

Şu anda yeni kullanıcılar Telegram'a kaydolduklarında "Telegram sonsuza kadar ücretsizdir. Reklam yok. Abonelik ücreti yok." mesajı gösteriliyor ancak Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde görülen mesajda "Telegram, sohbetler ve medya için ücretsiz ve sınırsız bulut depolama alanı sağlıyor." yazıyor. İkinci yani yeni mesaj reklamsız bir deneyim veya abonelik ücreti hakkında hiçbir şey içermediğinden, her iki mesaja da dikkatli yaklaşmakta fayda var.

Bu neye neden olur? Telegram kullanıcılardan premium abonelik hizmetiyle ücret almaya başladıktan sonra ödeme yapmayan müşterilere reklam göstermeye başlayabilir ve bu durumu gelir kaynaklarından biri hâline gelebilir. Ek olarak Paluzzi, Telegram'daki premium kullanıcıların adlarının yanında özel çıkartmalara ve tepkilere erişimin yanı sıra bir rozet alacaklarını da bildiriyor. Ücret ve avantajlar gibi premium abonelikle ilgili diğer ayrıntılar şu anda bilinmiyor.

YORUMLAR