Tesla ABD'ye Olan Borcunu 9 Yıl Erken Ödediği İçin Ceza Aldı

Tesla, 465 milyon DoE kredisini dokuz yıl erken geri ödedi sebebiyle ceza aldı.

ABD, Tesla'ya erken ödeme cezası kesti. Elon Musk tarafından paylaşılan bir Twitter açıklamasına göre ABD, cezayı erken ödemesi ile Tesla'nın diğer şirketleri olumsuz teşvik ettiğini düşünüyor.

Tesla, ABD Enerji Bakanlığından aldığı 465 milyon dolarlık kredisini dokuz yıl erken ödedi ve bunu yaparak şirket bir "erken geri ödeme cezası" ödemek zorunda kaldı. Bu, yakın zamanda CEO Elon Musk tarafından Twitter'daki yorumda belirtildi.

Musk'ın açıklaması, Tesla'nın Berlin Gigafactory'deki 4680 pil üretim ve geri dönüşüm tesisini inşa etmek için artık devlet sübvansiyonlarını kullanmayacağını belirten Almanya'daki haberlere yanıt olarak geldi. Şirket yaklaşmakta olan pil tesisi için yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde sübvansiyon almaya hazır olduğundan, bu pek çok kişi için oldukça sürpriz oldu.

Tesla, AB'nin 1.1 Milyar Euroluk Fonunu Geri Çevirdi
Otomobil

Tesla, AB'nin 1.1 Milyar Euroluk Fonunu Geri Çevirdi

Tesla, AB'nin 1,1 milyar euroluk fonunu reddetti. Tesla'nın Giga Berlin için AB bürokrasisiyle çalışır hale getirmek için yaşadığı tüm hayal kırıklığı bu fonla birlikte devam ediyor.

Musk'a göre Tesla'nın Almanya'daki kararı kısmen şirketin Amerika Birleşik Devletleri'nde öğrendiği derslerden kaynaklandı. CEO, kredinin zorlu koşullarının nihayetinde Tesla'nın aldığı paranın değerini aştığını belirtti. Böylece şirket, “erken geri ödeme cezası” ödemek zorunda kalsa bile 465 milyon dolarlık kredisini erken ödemeye karar verdi.

ABD, Tesla'ya erken ödeme cezası kesti

ABD Enerji Bakanlığının bu erken geri ödeme cezasının sebebi ise Tesla'nın krediyi ödemediği için değil, krediyi erken ödeyerek diğer şirketleri olumsuz teşvik etmesinden kaynaklanıyor.

Ancak buna karşılık Birleşik Devletler hükümeti, en azından ABD Başkanı Joe Biden'e göre elektrikli araç devrimine öncülük eden General Motors'u kurtarırken 11,2 milyar dolar kaybetti.

Tesla'nın 465 milyon dolarlık DoE kredisi, çoğu elektrikli araç üreticisinin yalnızca hükümet sübvansiyonlarının sürekli akışı nedeniyle var olduğu konusunda ısrar etmeye devam eden şirketin eleştirmenleri arasında önemli bir eleştiri noktası olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte Tesla'nın en başarılı çeyreklerinin, özellikle son zamanlarda, en azından Amerika Birleşik Devletleri'nde çok az sübvansiyonla gerçekleştirildiği belirtmek gerekiyor.

Tesla'nın elektrikli araçları, şirketin sendikasız işgücü nedeniyle Biden yönetiminden tam elektrikli araç teşviklerini almaya bile dayanamıyor, ancak Model Y gibi araçları hala piyasadaki en başarılı elektrikli araçlardan biri olma yolunda ilerliyor. Aynısı Tesla'nın Cybertruck ve Semi gibi her ikisi de kamu hizmeti piyasasını bozacak geri kalan modelleri için de geçerlidir.

YORUMLAR