Tesla Gelecekte Apple ile Ortak Bir Teknoloji Üzerinde Çalışabilir

Tesla'nın araçlarındaki ses kalitesiyle ilgili bir teknoloji gelecekte Tesla'nın Apple ile çalışmasının önünü açabilir. İşte detaylar!

Tesla Gelecekte Apple ile Ortak Bir Teknoloji Üzerinde Çalışabilir

Elon Musk, Tesla'nın mevcut Bluetooth üzerinden ses kalitesini iyileştirmek için Apple'ın AirPlay protokolünü benimsemeyi düşüneceğini söyledi. Tesla, son yıllarda araçlarının içindeki ses sistemine ağırlık veriyor. Model 3'teki ses sistemi odyofiller tarafından çok beğenilmişti ve Model S'nin yeni versiyonundaki ses sistemi de olumlu eleştiriler almıştı.

Genellikle birinci sınıf araçlarda bulunan pahalı bir Bang & Olufsen sistemiyle karşılaştırılan sistemle ilgili Twitter'da Tesla CEO'su Elon Musk şu yorumlarda bulundu:

"Tesla ses mühendisleri B&O ve diğer birçok şirketten geliyor. Kelimenin tam anlamıyla harikalar. Sistemimiz son derece programlanabilir durumda bu yüzden OTA kodek güncellemeleriyle geliştirmeye devam ediyoruz."

Tesla Gelecekte Apple ile Ortak Bir Teknoloji Üzerinde Çalışabilir

Elon Musk Apple ile Ortak Bir Projenin Ön Adımını Atmış Olabilir

İyileştirmeler konusunda başka bir yorumcu, Tesla ses sisteminin etkileyici olduğunu kabul etti ancak bir sürücünün telefonundan müzik çalarken Bluetooth aracılığıyla iletilebilen sesin kalitesi konusunda bazı problemler var. Bu nedenle AirPlay'i etkinleştirmenin kayıpsız akış sağlayacağını önerdiler ve Musk bu çözümün ses ekibiyle üzerinde konuşulacağını söyledi.

AirPlay, Apple tarafından geliştirilen ve cihazlar arasında akış sağlayan özel bir kablosuz aktarım özelliğinden ibaret. Özellik, Bluetooth yerine Wi-Fi ile kullanılabiliyor ve Tesla araçları Wi-Fi özelliğine sahip olduğundan bu çözümü uygulamak için her şey mevcut. Bununla birlikte Tesla geçmişte Apple uygulamalarını ürünlerinde kullanma konusunda biraz çekingen davranıyordu bu nedenle bu yazılım konusunda ortak çalışmaya gitmeleri mümkün olabilir mi hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR