Tesla Araba Satarak Kazandığı Paranın Fazlasını Bitcoin ile Kazandı

Elon Musk'ın şirketi Tesla araba satarak kazandığı paranın daha fazlasını Bitcoin ile kazandı. (Deli para)

tesla-araba-satarak-kazandigi-para-fazlasi-bitcoin-kazandi

Tesla'nın Bitcoin'e yaptığı yatırım, şirketin 2020'deki tüm otomobil satışlarından daha fazla kar etmesini sağladı. Elon Musk servetine servet kattı. İşte ayrıntılar.

Tesla Bitcoin ile Araba Satarak Kazandığı Paranın Daha Fazlasını Kazandı

Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, Şubat ayının başlarında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın alarak kripto para birimini tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkardı. Aktarılan bilgiye göre Tesla, geçen yıl araba satışlarından yaklaşık 721 milyon dolar kar elde etti. Şirketin Bitcoin'den kazancı ise 970 milyon dolar civarında.

Tesla ayrıca Bitcoin ile araba satacağını da açıklamıştı. Elon Musk, kripto paralara yatırım yapmayı bir hayli seviyor ve sürekli Twitter üzerinden paylaşımlar yapıyor. Musk'ın paylaşımları sonrasında kripto para piyasalarında yükselişler meydana geliyor.

22 Şubat 2021 itibari ile 1 Bitcoin 393.748,67'ye tekabül ediyor. Kripto paralara bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal döviz diyebiliriz. Bitcoin başta olmak üzere tüm sanal paralar ile dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir insana bu sanal para birimiyle ödeme yapmak mümkün.

Bitcoin yükselişini sürdürecek mi hep beraber bekleyip göreceğiz. Sizler Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın Bitcoin alarak araba satmaktan daha fazla para kazanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Tesla'nın Net Karı Araba Satmaktan Gelmiyor
Otomobil

Tesla'nın Net Karı Araba Satmaktan Gelmiyor

Tesla, 2020 yılına ait ilk tam yıllık net gelirini açıkladı. Şirketin net karının araba satmaktan gelmediği ortaya çıktı. Peki Tesla nasıl kar elde ediyor? Elon Musk'ın kurduğu elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Kaliforniya merkezli bir Amerikan şirketi olan Tesla hakkında gelen detayı sizler için derledik.

Elon Musk, Tesla'yı Apple'a Satmayı Düşünmüştü

Elon Musk, Tesla'yı çok uzun zaman önce Apple'a satmaya çalıştığı söylentilerini doğrulamıştı, ancak Apple CEO'su Tim Cook toplantıya bile katılmamıştı. 2013 yılında Elon Musk'ın Model S'in üretimini artırmakta zorluk çekmesi nedeniyle Tesla'yı satmaya çalıştığı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile Görüştü!
İNTERNET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile Görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla'nın kurucusu Elon Musk ile telefonda görüşme yaptı. Erdoğan ile Musk telefonda neler konuştu? İşte detaylar.

Musk, açıklamasında "Model 3 programının en karanlık günlerinde, Apple'ın Tesla'yı satın alma olasılığını tartışmak için Tim Cook'a ulaştım (mevcut değerimizin 1 / 10'u karşılığında). Tim Cook toplantıya katılmayı reddetti." cümlelerine yer vermişti.

Zaman içerisinde çok şey değişti ve Tesla şu anda eletrikli otomobil üreten markalar arasında en başta geliyor. Tim Cook, 2013'de Tesla'yı almadığı için pişman mıdır bilinmez ancak Tesla, geçtiğimiz aylarda yaklaşık 200 milyar dolarlık Toyota'yı geride bırakmıştı.

YORUMLAR