Tesla Sentry Modu Kazaların Çözülmesini Sağlıyor

ABD’nin Colorado Eyaleti’ndeki Denver şehri yakınlarındaki başka bir sürücünün aracına çarpıp kaçan kişiyi bulmasına Tesla yardım etti.

Herkesin hayranlıkla bahsettiği Tesla Sentry modu artık sadece araç sahipleri için yardım oluşturmuyor. Bundan kısa bir süre önce araçtaki gözetim sistemi polisin bir olayı çözmesini sağladı.

ABD’nin Colorado Eyaleti’ndeki Denver şehri yakınlarındaki başka bir sürücünün aracına çarpıp kaçan kişiyi bulmasına Tesla yardım etti. Bundan kısa bir süre önce Tesla, getirdiği bir yazılım güncellemesiyle Sentry Modu’nu piyasaya gönderdi. Böylece araç güvenliği daha da arttıracaktı.

Tesla Sentry modu suçluları ortaya çıkarıyor

Bu yeni özellik, otomobilin çevresinde otopilot kameraları kullanan entegre bir gözetim sistemi bulunduruyor. Yeni sistem, araç çevresinde meydana gelen olayları fark ediyor ve bunları kaydediyor.

Araçla uğraşan herhangi biri gibi daha yüksek düzeyde bir tehdit tespit edildiğinde aracın alarmı devreye giriyor. Burada bahsedilen şey park edilmiş arabaların yakılıp çizilmesi. Örnek vermek gerekirse, biri tarafından arabaya çarpılıp kaçılması durum ortaya çıkarsa Tesla bunu fark ediyor.

Denver şehrinde, Rose Jonhson ve ailesi birkaç hafta önce Lakewood'da yemeğe gitti ve araba onlar döndüğünde çok kötü bir durumdaydı. Yaklaşık olarak 2 bin dolarlık hasar vardı. Çarpan kişiye ait bir not ise bulunmadı. Ancak aracın bir Tesla 3 modelinin yanında park edildiği anlaşıldı. Tesla 3 modelinde yer alan video yardımıyla bunu yapan kişi ortaya çıkarıldı.

YORUMLAR