ABD’de Test Edilen Elektrikli Uçak, Uçuş Testinde Kaza Yaptı: Şirket Hisseleri Düştü

Elektrikli araçların kullanımı günümüzde giderek artarken, ABD’de denenen elektrikli uçak, uçuş testi sırasında kaza yaptı. Kazada yaralanan olmadı.

ABD’de Test Edilen Elektrikli Uçak, Uçu Testinde Kaza Yaptı: Şirket Hisseleri Düştü

Son yıllarda hava kirliliğine dikkat çekmek için elektrikli araçların kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli girişimler yapılıyor. Özellikle elektrikli otomobillerin daha çok rağbet görmeye başladığı günümüzde, markalar toplu taşımadan özel araçlara kadar birçok elektrikli modelini kullanıcılarla buluşturuyor. Otomobillerde yaşanan bu gelişmenin ardından hava taşıtlarında da elektrikli araçlar geliştirilmeye başlandı. Elektrikli uçaklar konusunda birçok çalışma yapan şirketin arasında Kaliforniya merkezli Joby Aviation dikkat çekti.

Kaliforniya merkezli elektrik uçak üreticisi Joby Aviation, ürettiği elektrikli uçağını (eVTOL) test etti. Elektrikli dikiş kalkış ve iniş uçağı olarak üretilen eVTOL, uçuş testi sırasında kaza yaptı. Açıklanan bilgilere göre uçak, performansının belirlenmesi için hız sınırını zorladı ve ardından kaza yaptı. Edinilen bilgilere göre kazada yaralanan olmadı.

ABD’de Test Edilen Elektrikli Uçak, Uçu Testinde Kaza Yaptı: Şirket Hisseleri Düştü

Belirlenen Hız Limitini Aştı

Uzaktan kumanda ile kontrol edilen elektrikli uçak, uçuş izleme verilerine göre performans sınırlarını epey zorladı. Dairesel bir rotayla hareket eden uçak, daha önce belirtilen 322 km/s olan maksimum hızının daha ötesinde olan 435 km/s hıza ulaştı.

Şirket Hisseleri Düştü

Joby Aviation, hasarın boyutuyla ilgili detaylı bir bilgi vermedi ancak kazanın bildirilmesinden sonra, şirket hisselerinde yüzde 9 düşüş yaşandı.

TEMSA’nın Elektrikli Otobüsü İETT Tarafından Test Ediliyor: Menzili 400 Kilometre
TEKNOLOJİ

TEMSA’nın Elektrikli Otobüsü İETT Tarafından Test Ediliyor: Menzili 400 Kilometre

İETT, 2022 yılı için 100 adet elektrikli otobüs alımı için bütçe ayırdığını duyurmuştu. 2022 bütçesine koyduğu 100 adetlik elektrikli otobüslerini test eden İETT, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve TEMSA’ya ait olan elektrikli otobüsleri İstanbul’da test etmeye başladı.

YORUMLAR