The Last of Us'ın Yeni Detayları Açıklandı

PlayStation 3'ün merakla beklenen oyunlarından The Last of Us‘ın can sistemi başta olmak üzere yeni detayları ortaya çıktı.

The Last of Us'ın Yeni Detayları Açıklandı

PlayStation 3'ün merakla beklenen oyunlarından The Last of Us‘ın can sistemi başta olmak üzere yeni detayları ortaya çıktı. Oldukça gerçekçi bir oyun olacağı bilinen oyunun can sistemi de görünüşe bakılırsa farklı bir yol izlemeyecek.

Bir çatışma sırasında Joel bir kolundan kurşun yarası alacak olursa diğer eliyle yarayı kapatacak. Yaranızı tedavi etmeden önce kurşunu çıkarmanız gerekecek. Daha sonrasında çevreden bulduğunuz eşyalarla yarayı dezenfekte edip, tuvalet kağıdı gibi nesnelerle saracaksınız. Eğer yaranızı tedavi etmeyecek olursanız da kan kaybedeceksiniz ve ekran kırmızılaşmaya başlayacak.

Oyunla ilgili ilginç bir detay da yarayı tedavi ettikten sonra bile bazı sıkıntılar yaşamaya devam edecek olmanız. Yaranız tam iyileşmeden shotgun gibi ağır silahları kullanırsanız imleç düzgün hedef alamayacağınız kadar kullanışsız olacak.

The Last of Us - Infected Oynanış Videosu
OYUN

The Last of Us - Infected Oynanış Videosu

Uncharted serisi ile Playstation 3'ün en iyi oyunlarına imza atan yapımcı firma Naughty Dog, üzerinde çalıştığı yeni oyunu The Last of Us için bir video yayınladı.

Oyunda kör atış özelliği yer almayak. Zaten oyun boyunca cephane kıtlığı çekeceğiniz için her atışınızın yerini bulmasını isteyeceksiniz. Eğer nişan almadan R1 tuşuna basacak olursanız karşınıza eşya yaratma ekranı çıkacak.

The Last of Us için ‘listen’ (dinleme) özelliği de duyuruldu. Bu özellik Joel’in duyduğu sesler sayesinde duvarların arkasında ne olduğunu anlamasını sağlayacak. ‘Listen’ özelliği menüden kapatılabilecek. Kulaklıkla oynadığınız takdirde de etrafınızdaki her sesi yerine uygun bir şekile duyabileceksiniz. Yani ‘listen’ özelliğine ihtiyacınız kalmayacak.

The Last of Us'ın Çıkış Tarihi Belirlendi

YORUMLAR