TikTok Trump'a Sitem Etti: TikTok'un Yasaklanması Kanunlara Aykırı

ABD'de yasaklanması gündemde olan TikTok en sonunda Başkan Trump'a cevap verdi. TikTok, ABD yasalarına uyduğunu ve satılma iddialarına şok olduklarını söyledi.

Bir süredir Çin'e veri sızdırdığı iddiasıyla TikTok'u yasaklayacağını söyleyen ABD Başkanı Trump'a ByteDance'dan yanıt geldi. Çinli firma, ABD yasalarına uymadıkları iddiası karşısında şok olduklarını söyledi.

Dünya hükümetleri tarafından yasaklanma riskiyle karşı karşıya olan TikTok en sonunda ABD'ye cevap verdi. ABD yasalarına karşı olmadıklarını vurgulayan TikTok, Çin hükümetine veri paylaşmadığını kanıtlamak istiyor. Şirketten yapılan açıklamada ABD hükümeti suçlandı.

"Herhangi bir işlem yapılmaksızın verilen son Yürütme Emri bizi şok etti. Yaklaşık bir yıldır, dile getirilen endişelere yapıcı çözüm sağlamak için ABD hükümeti ile iyi niyetli ilişki kurmaya çalışıyoruz. Karşılaştığımız şey ise hükümetin gerçeklere aldırış etmemesi, standart yasal süreçlerden geçmeden anlaşma şartlarını dikte etmesi"

TikTok'tan Instagram Reels göndermesi: hmm... bu tanıdık geliyor.

Eylül ayına kadar herhangi bir ABD'li şirkete satılmazsa ülkede yasaklanacağını duyuran Başkan Trump, anlaşma kapsamında ABD Hazinesine ödeme yapılması gerektiğini söylüyor. Bilmeyenler için TikTok'un ABD'deki hizmetleri için Microsoft'un talip olduğunu hatırlatalım.

​"TikTok'un kullanıcı verilerini hiçbir zaman Çin hükümeti ile paylaşmadığımızı veya talep üzerine sansürlemediğimizi söyledik. Moderasyon yönergelerimiz ve algoritma kaynak kodumuzu Şeffaflık Merkezimizde herkese sunuyoruz."

YORUMLAR