TikTok'a Benzeyen Instagram Tepkilere Yanıt Verdi

Instagram, TikTok platformuna benzemeye başlaması nedeniyle tepkilerin odağı hâline geldi. Bunun üzerine şirketin CEO'su Adam Mosseri'den açıklama geldi.

Arayüz konusunda değişikliğe giden Instagram, TikTok'a benzemeye başladı. Hatta Instagram'ın eski hâline gelmesi için internet üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı ve birçok ünlü isim bu kampanyayı destekledi. Şirketin CEO'su Adam Mosseri, bunun üzerine konuya dair açıklama yaptı.

Kullanıcıların kısa videolar paylaşabilmesine olanak tanıyan TikTok, çok kısa süre içerisinde dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip oldu. Video tabanlı bir platform olan TikTok'un yıllardır popülerliğini devam ettirmesi üzerine Instagram, arayüz konusunda bazı önemli adımlar attı.

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram tarafından alınan kararlar, kullanıcı tarafında çok büyük bir tepki ile karşılaştı çünkü görüntü tabanlı sosyal medya uygulaması, TikTok'a çok benzemeye başladı.

TikTok'a Benzeyen Instagram Geri Adım Atacak mı?

Instagram'ın TikTok'a benzemesini istemeyen kullanıcılar geçtiğimiz günlerde Change.org üzerinden bir imza kampanya başlattı. Şu anda 180 binden fazla imza toplayan kampanyaya katılan kişi sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Kampanyayı destekleyen kişiler arasında Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi ünlü isimler de bulunuyor.

Söz konusu kampanyaya katılan kullanıcılar kronolojik akışın geri getirilmesini, TikTok'a benzemeye çalışılmasının bırakılmasını, fotoğrafların öneminin kaybetmemesini ve içerik oluşturucularının dinlenmesini istiyor.

Kampanyanın notlarında Instagram'ın başlangıçtaki amacının fotoğraf paylaşmak olduğunun altı çizildi. Dolayısıyla şu anda çok fazla sayıda kişi, görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasının video içeriklerine odaklanmasını ve fotoğrafları arka plana atmasından memnun değil.

Uygulamanın fotoğrafları desteklemeye devam edeceğini belirten Instagram'ın üst düzey yöneticisi Adam Mosseri, "Bu bizim mirasımızın bir parçası" ifadelerini kullandı. Mosseri'ye göre Instagram, zaman içerisinde video ağırlıklı bir platform hâline gelecek.

Mosseri, yaptığı açıklamada, "Dünya hızla değişiyor ve biz de onunla birlikte değişmek zorundayız" sözlerine de yer verdi. Bu sözler, platformun video konusunda geri adım atmayacağını gözler önüne seriyor. İnternet üzerinden başlatılan kampanyadaki katılımcı sayısı ise hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

15 Dakikadan Kısa Instagram Videoları Artık Reels'e Dönüşüyor
SOSYAL MEDYA

15 Dakikadan Kısa Instagram Videoları Artık Reels'e Dönüşüyor

Instagram bugün 15 dakikadan kısa yeni video gönderilerinin artık Reels olarak paylaşılacağını duyurdu. Bu değişiklikten önce yayınlanan videolar video olarak kalacak ve Reels olmayacak.

Instagram CEO'su Adam Mosseri tarafından yapılan açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR