Sular Durulmuyor: TikTok'a Bir Yasak Daha!

TikTok'un pek çok farklı ülkede ve sektörde uğraş verdiği yasaklara bir yenisi daha ekleniyor. İşte detaylar!

Sular Durulmuyor: TikTok'a Bir Yasak Daha!

Reuters'in bir raporuna göre ABD Temsilciler Meclisi çalışanlarının popüler sosyal video uygulaması TikTok'u kişisel cihazlarında bulundurmaları yasaklandı.

Reuters'in haberine göre Meclis İdari Sorumlusu tarafından Salı günü meclistekilere gönderilen bir nota göre TikTok'un "bir dizi güvenlik sorunu nedeniyle yüksek risk" oluşturduğu için artık kişisel cihazlarında kullanılmasına izin verilmiyor.

Şu anda herhangi bir cihazında uygulamaya sahip olan meclis çalışanlarının uygulamayı silmesi gerekiyor ve TikTok'un gelecekte indirilmesine de izin verilmiyor. Meclis, Aralık ayının başlarında uygulamayı federal cihazlardan engellemek için kendi yasa tasarısını kabul eden ABD Senatosu'na benzer adımlar atıyor.

ABD Meclisinin TikTok Kullanımı Yasaklandı

Sular Durulmuyor: TikTok'a Bir Yasak Daha!

Milletvekilleri, Çin merkezli ana şirket ByteDance'in sahibi olduğu TikTok'un ulusal bir güvenlik tehdidi olabileceğinden endişe duyuyor. Kasım ayında FBI direktörü Christopher Wray, ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesini, uygulamanın "milyonlarca kullanıcı hakkında veri toplamayı kontrol ettiği" konusunda uyardı.

Geçen hafta kongre tarafından kabul edilen 1,7 milyon dolarlık harcama tasarısında TikTok'u devlet cihazlarında yasaklamaya yönelik bir tedbir yer alıyordu ancak bu yalnızca yürütme organı için geçerli, kongre için geçerli değil.

Bir TikTok sözcüsü yeni yasak hakkında yorum yapmadı ancak CNET'e şunları söyledi: "ABD'de TikTok ile ilgili tüm makul ulusal güvenlik endişelerini ele almak için ABD Yabancı Yatırım Komitesi ile iki yılı aşkın süredir çalışıyoruz. Bu endişelerin tamamen çözülebilir olduklarına inanıyoruz."

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

TikTok Yeni YouTube Olma Yolunda: Yatay Video Testleri Başladı!
SOSYAL MEDYA

TikTok Yeni YouTube Olma Yolunda: Yatay Video Testleri Başladı!

Şirket TechCrunch'a yaptığı açıklamada, TikTok'un küresel olarak belirli kullanıcılarla yeni bir yatay tam ekran modunu test ettiğini doğruladı.

Amazon'a TikTok Benzeri Kaydırılabilir Anasayfa Eklenecek
TEKNOLOJİ

Amazon'a TikTok Benzeri Kaydırılabilir Anasayfa Eklenecek

Sosyal medyadaki değişimlerin hem internet hem de gerçek hayata etkilerini hızla görebiliyoruz. Geçtiğimiz senelerde yaygınlaşan, sürekli değişen ve güncellenen anasayfa mantalitesi, başta TikTok olmak üzere Instagram ve Facebook gibi sosyal medyalara da sirayet etti.

YORUMLAR