Tim Cook: iPhone 5 İçin Doğru Ekran Boyutunu Seçtik

Apple CEO'su Tim Cook iPhone 5S'te 4.8 inçlik bir ekran kullanacaklarına dair dedikoduları yalanladı ve 4 inçlik boyutun iPhone için ideal olduğunu belirtti.

Tim Cook: iPhone 5 İçin Doğru Ekran Boyutunu Seçtik

Apple CEO’su Tim Cook 4 inç ekran boyutuna sahip olan iPhone 5 modeli için doğru ekran boyutunu ve şeklini seçtiklerine dair açıklama gerçekleştirdi. Bildiğiniz gibi iPhone 5 teknoloji dünyasında özellikle sahip olduğu uzun orantı sebebiyle oldukça eleştirilmiş ve dalga konusu olmuştu. Ancak dün yayılmaya başlayan ve iPhone 5S’in bu ekran şeklinden vazgeçerek 4.8 inç olacağına dair ortaya çıkan dedikodular akıllara Apple’ın daha büyük ekran düşünüp düşünmediğini getirmişti.

Teknoloji blogu Techradar’ın belirttiğine göre Tim Cook’un sözleri şu şekilde oldu: “Yeni 4 inç Retina ekran şu anda endüstride varolan en gelişmiş ekran. Kimse henüz kalitesine yaklaşabilmiş değil. iPhone 5’in ekranı sayesinde tek elle kullanımdan taviz vermeden daha büyük bir ekran boyutu gerçekleştirebildik.”

Her ne kadar Apple’ın hala karşımıza 4 inçten daha büyük bir ekranla çıkma şansı olsa da Tim Cook şirketin bir süre daha 4 inçe sadık kalacağını ve bu ekran boyutunda bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini açıkladı. Ayrıca iPhone 5’in ilk çeyreğinde tedariğe bağlı bazı problemler gerçekleşmiş olsa da iPhone 4’e olan talebin azalması ile yeni cihazın da herhangi bir tedarik zinciri problemi kalmadığını belirtti.

Bunun yanında yeni ürünlerine dair dedikoduların her zaman sorgulanması gerektiğine değinen Tim Cook, bu tip dedikoduların Apple tarafından doğrulanmadığı müddetçe doğru olma olasılığı olmadığını belirtmeyi de unutmadı.

Zararlı yazılımlar artık POS cihazlarında

YORUMLAR