Time Dergisi 2022 ''Yılın Kişisi'' Adaylarını Açıkladı!

Her sene düzenlenen "Yılın Kişisi" ödülü için aday listesi açıklandı. 2022 Yılın Kişisi oylamasında yer alan isimler haber detaylarında yer alıyor.

1927 yılından bugüne kadar her sene düzenlenen Time Dergisi "Yılın Kişisi" ödülü için oylamanın başlaması pazar günü duyuruldu. ABD merkezli dergi, 60 kişilik bir liste içerisinden kazanan kişiye kapağında yer veriyor. Aslında okurların oylamasının sonucu, temelde yapılan seçim üzerinde etkisi yok denilebilir. Son karar Time dergi editörleri tarafından veriliyor.

2022 Yılın Kişisi Listesinde Kimler Var?

2021 yılında "Yılın Kişisi" seçilen Elon Musk, bu sene de liste yer alıyor. Onun yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve UK (Birleşik Krallık) Başbakanı Rishi Sunak da adaylar arasında. Eski ABD Başkanı Trump'tan, ünlü şarkıcı Beyonce'ye kadar bazı okurları zorlayacak bir liste bulunuyor.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, YouTuber MrBeast, iklim aktivisti Greta Thunberg, K-pop grubu BTS ve Hollywood Yıldızı Tom Cruise da aday listesinde yerini alıyor. Şu ana kadar yapılan oylamanın ilk sırasında İran'daki kadın eylemciler bulunuyor. Devamında ise BTS ve Zelenski geliyor.

Geçtiğimiz sene Time dergisi Tesla, SpaceX ve şu anın Twitter CEO'su olan Musk için şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Dik başlı ve kimseye boyun eğmez ve dünyayı iyi bir yer haline getirmeye çalışırken bile Mars’ı hayal ediyor. O, gezegenimizi kurtarmayı ve bize yaşamamız için yeni bir gezegen bulmayı amaçlayan bir insandır… Musk, bir ömür boyu kendisinden nefret edenlere meydan okuyarak geçirdi ve şimdi öyle görünüyor ki, sonunda başarısını kanıtladı. 2021, Elon Musk’ın yılıydı."

3 Ay Ücretsiz Spotify Premium Kampanyası Geri Döndü!
İNTERNET

3 Ay Ücretsiz Spotify Premium Kampanyası Geri Döndü!

Black Friday geldi geçti ancak tatil sezonu boyunca harika fırsatlar ortaya çıkmaya devam edecek. Tam da bu türden bir anlaşma Spotify'la birlikte tekrardan karşımızda.

YORUMLAR