TOGG Üretim Hattı Kurulumu Başladı! 2023'te Yollarda Olacak

Yerli otomobil Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için yeni bir dönüm noktasına geçildi. 

Bursa'nın Gemlik ilçesine kurulan TOGG fabrikasınun üretim tesisindeki inşaat çalışmaları hızla sürüyor. TOGG üretim hattı kurulumu detayları açıklandı.

TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, geçtiğimiz saatlerde yaptığı konuşmada tesisinin havadan drone görüntüleri ile birlikte yerli otomobil ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.

TOGG'un Gemlik tesisinde boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmalarına başladıklarını söyleyen CEO Karakaş, 2022 sonunda seri üretime geçecek akıllı fabrikada 250 robot görev yapacağını ifade etti.

Yeni Logoya Sahip Yerli Otomobilin Videosu Yayımlandı
Otomobil

Yeni Logoya Sahip Yerli Otomobilin Videosu Yayımlandı

Yeni logoya sahip yerli otomobilin videosu paylaşıldı. Sosyal medya platformu üzerinden yayımlanan videoda, TOGG'un C-SUV modeli yer alıyor.

TOGG üretim hattı kurulumu detayları açıklandı

Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş yaptığı açıklamada planlarına uygun bir zamanlama ile gittiklerini belirterek, "Akılla kalbi, doğu kültürüyle batı kültürünü, insanla teknolojiyi birleştiren markamız Togg'un, ilk akıllı cihazı C segmenti SUV'un, önce ülkemizde ardından da Avrupa'da pazara çıkmasına yaklaştık." dedi.

TOGG, akıllı cihazı geliştirirken "yüzde 51 yerlilik oranı"na sahip olacağına inanıyor. Yerli otomobilin tedarikçilerinin yüzde 75'i Türkiye'den seçilirken yüzde 51'in üzerine çıkılacağının da mesajı verilmiş oldu.

CEO Karakaş verilen her sözün tutulduğunu hatırlatarak, "Marmara Bölgesi'nde üretim yapacağız dedik, Gemlik'i mobilitenin kalbi yaptık. 'Akıllı cihazımız değil, üretimimiz de temiz olacak' dedik, Avrupa'nın en temiz tesislerini kurduk. 'Pandemiye rağmen gecikme olmaz' dedik, tesislere başlama tarihimizde şaşma olmadı, planlarımız çerçevesinde ilerliyoruz." dedi.

CEO Karakaş'a göre, Togg ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan ve 30 milyar TL'lik fonlama almayı başaran Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri A.Ş, 2031 yılı itibarıyla yıllık 20 GWs batarya paketi üretim kapasitesine ulaşacak.

"Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak. Akıllı cihazımız piyasaya çıktığında, Avrupa kıtasında klasik olmayan bir marka tarafından üretilmiş ilk doğuştan elektrikli SUV olacak.

Ardından da yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamımız tamamlanacak. 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyoruz."

YORUMLAR