Amazon Tomb Raider'ı Satın Aldı: İşte Dudak Uçuklatan Fiyat!

Amazon'un Tomb Raider'ın yayın haklarını satın aldığı iddia ediliyor. İşte detaylar!

Amazon Prime'a Tomb Raider Dizisi Geliyor

Geçtiğimiz haftalarda Amazon tarafından gelen en büyük haberlerden biri de firmanın ünlü oyun serisi Tomb Raider için bir dizi uyarlaması üzerinde çalıştığı olmuştu. Bugün yeni ortaya çıkan bir bilgiye göre Amazon milyonlarca dolar karşılığında serinin yayın haklarını da satın aldı.

Fellowship of Fans sitesinde paylaşılan bilgiye göre Tomb Raider'ın haklarını elinde bulunduran Embracer Group, 600 milyon dolarlık uçuk bir anlaşma karşılığında serinin isim haklarını sattı. Buna göre yakın zamanda franchise için hem film hem de dizilerin çıkmasını bekleyebiliriz

Amazon Prime'a Tomb Raider Dizisi Geliyor

Değeri Bir Yılda 2 Kat Arttı

Son yıllarda oyun dünyasına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Embracer Group, Tomb Raider isim haklarını satın almak için 2 Mayıs 2022 tarihinde 300 milyon dolar ödedi. Aradan bir yıl dahi geçmeden isim haklarını 600 milyon dolar Amazon'a satmayı başaran firma, neredeyse iki kat kâr elde etti.

Amazon ise Tomb Raider serisini satın almasıyla birlikte Yüzüklerin Efendisi dizisi isim haklarından sonra en büyük harcamasını yapmış oldu. Ayrıca Embracer Group'un 2022 yılında üzerinde çalıştıklarını açıkladıları sıradaki büyük Tomb Raider oyununun akıbeti de şu an belirsiz.

Tomb Raider Dizisi Ne Zaman Çıkacak?

Waller-Bridge'in yapımcı olarak görev alacağı dizi, Amazon Prime'da yayınlanacak. İddialara göre ünlü ismin Amazon ile kontratında yer alan son proje Tomb Raider dizisini kapsıyor. Henüz filmin senaryosu ve oyuncuları belli değil.

Waller Bridge'in daha önceden de Amazon Prime'da yayınlanmak üzere bir kara komedi dizisi üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Ancak gelen bilgilere göre bu proje ile Tomb Raider projesi birbirinden farklı. Dizinin çekim aşamasına geçip geçmediğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Bu sebeple Tomb Raider dizisi için çıkış tarihi vermek bir hayli güç.

Tomb Raider ve Lara Croft'un hikayesi, daha önceden başrolünde Angelina Jolie'nin yer aldığı iki film ve 2018 yılında Alicia Vikander'in Lara Croft performansı ile beyaz perdeye aktarılmıştı.

Geçmişten Günümüze Tomb Raider'ın Evrimi
OYUN

Geçmişten Günümüze Tomb Raider'ın Evrimi

Efsane karakterimiz Lara Croft’un maceralarını anlatan ve birbirinden ilginç aksiyonlar içeren efsane Tomb Raider oyunu, her piyasaya çıktığında oldukça talep görmektedir.

YORUMLAR