Toyota Elektrikli Araç Pillerini Geri Dönüştürecek

Toyota, elektrikli araç pillerini geri dönüştürmek için yeni bir proje planlıyor. İşte elektrikli otomobiller için önem arz eden yeni proje!

Toyota Elektrikli Araç Pillerini Geri Dönüştürecek

Toyota, araç akülerini toplamak ve geri dönüştürmek için Tesla'nın kurucu ortağı JB Straubel tarafından yönetilen bir pil geri dönüşüm şirketi olan Redwood Materials ile ortaklık kuruyor. Plan, eski ve yıpranmış pilleri almak ve onları yenilemek ya da malzemelerinin yeni piller oluşturmak için kullanılabilmesi için parçalamak.

Redwood, özellikle bir pil hücresinin iki ana bileşeni olan anotlar ve katotlar için malzeme üretmeyi planlıyor. Şirketin nihai hedefi, eski EV'lerden pilleri alıp yeni arabalar için pillere dönüştürmeyi amaçlayan "elektrikli araçlar için kapalı döngü tedarik zinciri" oluşturmak.

Toyota şu anda ilk uzun menzilli pilli elektrikli aracını piyasaya sürüyor olsa da pillerinin hâlâ nispeten yeni olduğu göz önüne alındığında ortaklığın çabalarının şu anki odak noktası daha yeni otomobiller değil.

Toyota Elektrikli Araç Pillerini Geri Dönüştürecek

Redwood Bu Projesiyle 100 GWh Değerinde Bileşen Üretecek

Bunun yerine Toyota ve Redwood, 20 yaşın üzerinde olan ve kullanım ömürlerinin sonuna yaklaşan "pilli elektrikli araçların ilk dalgasına" odaklanıyor. Çoğunlukla bu, California'daki birinci nesil Toyota Priuse'lar anlamına geliyor. Redwood, gelecekte Toyota'nın yakın zamanda duyurulan Kuzey Amerika akü tesisi yakınında bazı operasyonlar yapmak istediğini söylüyor.

Bilinmesi gereken nokta Redwood'un araç akülerini geri dönüştürme teknolojisi ve yöntemleri tam olarak denenmiş ve doğru sayılmaz. Şirket Ford ve Volvo'nun ortak olduğu, Şubat ayında ömrünü tamamlamış elektrikli araçlarla ilgilenme programını başlattı. Redwood, bir süredir araçlardan gelen pilleri işlemeyi planlıyor olsa da bunu büyük ölçekte yapma kapasitesi nispeten test edilmemiş durumda.

Salı günü şirket, geri dönüşüm için yılda yaklaşık altı gigawatt-saat değerinde pil aldığını söyledi. Şirket ayrıca 2025 yılına kadar 100 GWh değerinde bileşen üretmeyi umuyor ve 2030 yılına kadar bunun beş katına ulaşmayı amaçlıyor.

YORUMLAR