Türkiye’de En Çok Oynanan Oyunlar Belli Oldu! (2020)

Türkiye’de en çok oynanan oyunlar paylaşıldı. Peki, ülkemizde bu sene en çok hangi oyunlar oynandı? İşte 2020 yılında ülkemizde en çok oynanan video oyunları!

Türkiye’de en çok oynanan oyunlar açıklandı. Dijital oyun mağazası Oyunfor tarafından açıklanan verilere göre oyun satışları bu yıl en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırdı. Peki, ülkemizde bu sene en çok hangi oyunlar oynandı? Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Türkiye’de En Çok Oynanan Oyunlar Neler?

Yeni tip koronavirüs salgını ile beraber insanlar vakitlerinin büyük bir kısmını evde geçiriyor. Çok sayıda insan evde kaldığı süre zarfında video oyunu oynayarak zaman geçiriyor. Bu sebepten ötürü 2020 yılında diğer yıllara kıyasla video oyunu satışlarında büyük bir patlama yaşandı. Bununla birlikte mobil oyunlara da olan ilgi ciddi oranda arttı.

Dijital oyun mağazası Oyunfor tarafından paylaşılan yıllık verilere göre oyun satışlarının bu yıl en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırdı. Oyunfor ayrıca ülkemizde bu yıl en çok oynanan oyunların listesini de paylaştı. Bilgisayar, konsol ve akıllı telefonları kapsayan listenin ilk sırasında bir mobil oyunun yer alması, insanların büyük bir kısmının oyun oynamak için bilgisayar ve konsol yerine mobil cihazları tercih ettiğini gözler önüne seriyor.

2020 yılının en çok oynanan oyunları listesinin ilk sırasında battle royale türünün en başarılı örneği olan PUBG Mobile yer alıyor. Listenin ikinci sırasında ise Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen MMORPG türündeki World of Warcraft bulunuyor. 23 Kasım 2004 tarihinde çıkışını gerçekleştiren World of Warcraft, günümüzde bile hala milyonlarca oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor.

Listenin üçüncü sırasında Activision tarafından geliştirilen ve kısa süre içerisinde dünya genelinde popüler olmayı başaran Call of Duty: Mobile yer alırken dördüncü sırada ise Riot Games tarafından geliştirilen MOBA türündeki League of Legends bulunuyor. Beşinci sırada Internet Gaming Gate tarafından geliştirilen Lords Mobile’ın konumlandığını görüyoruz. Paylaşılan listenin tamamı şu şekilde:

  1. PUBG Mobile
  2. World of Warcraft
  3. Call of Duty: Mobile
  4. League of Legends
  5. Lords Mobile
  6. Counter Strike: Global Offensive
  7. FIFA 2020
  8. Fortnite
  9. PES 2020
  10. FM 2020

Türkiye’de 2020 yılında en çok oynanan oyunlar listesi hakkında ne düşünüyorsunuz? En çok oynanan oyunlar ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Casper Excalibur 2020'nin en çok oynanan oyunlarını açıkladı

Casper tarafından açıklanan en çok oynanan listesinde ise farklı oyunlar yer aldı. 2020'nin en çok oynanan oyunlarını paylaşan Excalibur, ortaya aşağıdaki gibi bir liste çıkardı. 

1. PUBG Mobile

PUBG Mobile, 9 Şubat 2018’de piyasaya sürülmüş olsa da en parlak yıllarından birisini geçirdi. Yeni güncellemeler, özel turnuvalar ile birlikte oyun, 2020’nin en trend oyunları arasında yer aldı.

2. Call of Duty: Warzone

Call of Duty serisinin yeni versiyonu olan Warzone, piyasaya sürüldükten piyasadaki tüm battle royale türü oyunlara da gözdağı verdi. 2020’de en çok oyuncu sayısına sahip oyunlardan birisi olmayı başaran Warzone, PUBG ve Fortnite karşısında en güçlü rakiplerden birisi haline geldi.

3. World of Warcraft

2004 yılında piyasaya sürülmesine rağmen WoW efsanesi hala devam ediyor. Üstelik 2020’de oyuna yeniden dönüş yapan oyuncular ile birlikte oyuncu sayısını arttıran WoW, yıllara meydan okurken Blizzard Entertainment’in oyun alanındaki iddiasını da gözler önüne seriyor.

4. Valorant

Listeye damga vuran yapımcı firmalardan birisi olan Riot Games, yıl içerisinde piyasaya sunduğu Valorant ile birlikte farklı alanda da şansını deniyor. Valorant ile battle royale moduna da göz kırpan Riot Games, 2 Haziran 2020 tarihinde piyasaya sunduğu yeni oyun ile birlikte çok kısa süre içerisinde önemli bir başarı elde etti.

5. Fall Guys: Ultimate Knockout

31 Temmuz 2020 itibariyle dünya genelinde ilgi görmeye başlayan Fall Guys: Ultimate Knockout, Mediatonic’in yıllardan beri piyasaya sürdüğü oyunlar arasında en popüler oyun olma unvanını da aldı. 2020’nin sonuna doğru etkileyici bir artış gören oyun, 2021 yılının da en çok oynananları arasında olmaya şimdiden aday.

6. League of Legends

E-spor türünün Türkiye’de de çok sevilmesini sağlayan League of Legends, dünya genelinde ilgi görmeye devam ediyor. Özel turnuvalar, yeni şampiyon ve geliştirmeler ile oyundaki heyecanın hala devam etmesi, 2009 yılından beri League of Legends’in en çok oynanan oyunlar arasında yer almasını sağlıyor.

7. Lords Mobile

Bir mobil oyunun ne kadar başarılı olabileceğini net bir şekilde gösteren Lords Mobile; iOS, Android gibi mobil sistemlerin ardından Steam platformundaki yerini de aldı. Bu sayede daha fazla oyuncu sayısına ulaşan oyun, 2016’da piyasaya sürüldükten sonra en parlak yıllardan birisini geride bıraktı.

Ücretsiz Yeni Epic Games Oyunu İndirmeye Açıldı
OYUN

Ücretsiz Yeni Epic Games Oyunu İndirmeye Açıldı

Pathea Games tarafından geliştirilmiş olan My Time at Portia, ücretsiz yeni Epic Games oyunu oldu. Sınırlı bir süreliğine ücretsiz olan bu oyunu kaçırmayın.

YORUMLAR