Türkiye Uzay Ajansı Önemli Bir Anlaşmaya İmza Attı

Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi için kolları sıvayan Türkiye Uzay Ajansı, Axiom Space ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar!

Türkiye Uzay Ajansı Önemli Bir Anlaşmaya İmza Attı

Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi için başvurular devam ederken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu görevdeki uzay yolcularının eğitim ve uçuş hizmeti adına Axiom Space ile iş birliği yapılacağını açıkladı. İmzalar Paris'teki Uluslararası Uzay Kongresi'nde atıldı.

Axiom Space CEO'sunun yer aldığı imza töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım gibi önemli isimler de yer aldı.

Müjdeyi Bakan Varank Twitter Hesabından Duyurdu

Bakan Varank'ın Twitter hesabından gerçekleştirilen duyuruda "Cumhuriyet'imizin 100. yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık. Seçim süreci devam eden Türk uzay yolcusunun eğitim ve uçuş hizmeti için Axiom Space ile iş birliği yapacağız. Milli Uzay Programı ile hayaller gurura dönüşüyor." ifadelerine yer verildi.

Aylardır devam eden başvuru süreciyle ilgili Türkiye Uzay Ajansı'na ait bir teknik heyet, adayları değerlendirmeye devam ediyor. NASA ile de ortak çalışmalar yürüten Axiom Space, Türkiye'ye bu görev kapsamında eğitim ve uçuş hizmeti sağlayacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Türkiye'nin İlk İnsanlı Uzay Görevi İçin Gerekli Şartlar Belli Oldu
TEKNOLOJİ

Türkiye'nin İlk İnsanlı Uzay Görevi İçin Gerekli Şartlar Belli Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Uzay Programı kapsamında belirlemiş olduğu "Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu" görevini başlattığını duyurdu.

YORUMLAR