Türkiye’de 2 Milyon Bilgisayar Hakkında İşlem Yapılacak

DDos saldırılarında kullanıldığı tespit edilen 2 milyon bilgisayar takibe alındı. DDoS saldırıları için aracı olarak kullanılan bilgisayarların IP’ler tespit edilmeye başlandı.

Türkiye’de 2 Milyon Bilgisayar Hakkında İşlem Yapılacak

DDoS saldırılarında kullanıldığı tespit edilen 2 milyon bilgisayar takibe alındı. DDoS saldırıları için aracı olarak kullanılan bilgisayarların IP’leri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından saptanarak etkisiz hale getirilecek.

DDoS saldırılarında bazı bilgisayarların bu amaca hizmet etmek için sahiplerinin farkına varmasına izin vermeden nasıl kullanıldığını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu can sıkıcı durumdan yola çıkarak, hem ele geçirilen bilgisayarları susturmak hem de sahiplerini uyarmak adına geniş bir siber güvenlik operasyonu başlatıldı.

Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bakanlığımız, işletim sistemlerini sağlayan dünyanın bilinen firmalarıyla ciddi bir çalışma başlattı. Ülkemizde köleleştirilmiş bilgisayar IP'lerini tespit edip, gerekli işlemleri yapacağız." dedi.

Yıldırım, 2012'de siber güvenlik konusunda dünyada farkındalığı ortaya koyan 9 ülkeden birinin Türkiye olduğunu hatırlattığı açıklamasında, "Türkiye, siber suçlarda dünya ortalamasının ön sıralarında. Siber saldırıların yapıldığı 8. ülke konumundayız. Türkiye'deki köleleştirilmiş bilgisayar sayısının oldukça fazla olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Bakanlığımız işletim sistemleri sağlayan dünyanın bilinen firmalarıyla ciddi çalışma başlattı. Ülkemizde köleleştirilmiş, çalınmış bilgisayar IP'lerini tespit edip, gerekli işlemleri yapacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmasının, haksız yere suçlanmasının önüne geçeceğiz. Bilgi toplumu hedeflerinde daha yolun başındayız. Gidecek çok yolumuz var." diye konuştu.

DDoS Saldırılarından Kendimizi Nasıl Koruyabiliriz?

DDoS Nedir, Nasıl Yapılıyor, Korunmanın Bir Yolu Var mı?

Google Ücretsiz DDoSKoruması Sağlayacak

YORUMLAR