Türkiye'den Twitter'a Büyük Para Cezası

Twitter'a ilk defa resmi bir şekilde para cezası kesildi!

Türkiye'den Twitter'a Büyük Para Cezası

Twitter’ın Türkiye ile olan meselelerinin zaman zaman alevlendiğini biliyoruz. Şirketin genel olarak özgürlükçü bir yapılanma içerisinde olmasına karşın hem Türkiye devleti hem de bazı diğer ülkelerin yönetimleri ile zaman zaman çatışmalar içerisinde olduğu da bir gerçek. Dolayısıyla sık sık Twitter üzerinden gerçekleştirilen engellemeler, hesap kapatmalar ve diğer yasal konular gündeme geliyorlar. Genellikle bu durum Twitter’ın engellenmesi ile sonuçlansa da kısa süre sonra bu engeller kaldırılmak zorunda kalınıyor.

Lakin bu defa biraz daha ilginç bir konu ortaya çıktı. BTK yani Bilişim Teknolojileri Kurumu, Twitter’a tam 150.000 lira değerinde bir ceza kesti. Bu cezanın sebebinin ise Twitter üzerinde terörist propaganda paylaşımlarının engellenmemesi olduğu belirtiliyor ancak hangi paylaşımların cezaya bahis olduğu konusunda herhangi bir resmi açıklama mevcut değil. Hatta gerçekten böyle bir durum olup olmadığı veya neyin terör kabul edildiği de pek açık değil. Ceza ABD doları bazında 51.000 dolara denk geliyor.

Bu cezanın sembolik önemi ise oldukça büyük. Zira şimdiye dek engellemeler haricinde bir çözüm yolu denenmemişti ve ilk defa yabancı bir internet devine para cezası kesiliyor. Lakin bu cezanın nasıl ödeneceği ya da Twitter’ın ödememesi halinde ne olacağı da şimdilik belirsiz. Çünkü Twitter’ın ülkemizde bir ofisi bulunmuyor ve Türkiye ile alakalı işlemlerde buradaki iş ortağının çalışmalarından faydalanıyor.

Cezaya dair daha fazla bilgi geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak Twitter’ı mobil cihazlarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

YORUMLAR