Twitch Metallica Konserini Telif Hakkı Gerekçesiyle Sansürledi

Twitch'ten Metallica konserine sansür. Twitch, telif hakları yüzünden Metallica yerine 8 bitlik müzik çalmayı tercih etti.

Twitch'ten Metallica konserine sansür. Blizzard Entertainment'ın online olarak düzenlediği BlizzCon etkinliğinde komik bir durum yaşandı. Metallica konseri sırasında DMCA'in telif haklarından kaçınmak isteyen Twitch, Metallica yerine telifsiz müzik çalmayı tercih etti.

Her yıl Blizzard Entertainment tarafından BlizzCon açılış törenlerinde yeni oyunlarını kutlanır ve şirketin tüm yenilikleri gözler önüne serildi. Ancak bu yılki etkinlik COVID-19 nedeniyle online gerçekleştirilmek zorunda kaldı ve Twitch'in resmi Twitch Gaming kanalından yayınlandı.

Diablo II'nin bu yılın sonlarında yeniden piyasaya sürüleceği açıklaması da dahil olmak üzere oyuncular için bazı önemli açıklamalar yapıldı. Ancak BlizzCon 2021'e damgasını vuran şey Metallica konseri oldu. Metallica sahneye çıkana kadar etkinlik büyük merakla takip ediliyordu.

Twitch'ten Metallica konserine sansür

Metallica çalmaya başladıktan kısa bir süre sonra Twitch, DMCA'in yayına telif atmasını önlemek için telifsiz müziğe geçiş yaptı ve resmi kanalında Metallica'yı sansürlemiş oldu. Sosyal medyada kısa sürede gündem haline gelen bu olay, hem Twitch'in sansürlerini hem de genel telif hakkı sorunlarını özetler nitelikte.

Görünüşe göre Twitch, müziğin kendi kanalında çalınması için uygun hakları almamıştı. Metallica, "For Whom The Bell Tolls" isimli meşhur parçasını çalarken telifsiz bir müzik koymayı tercih eden Twitch, 8 bitlik müziğiyle de bir hayli komik duruma düştü. Ancak BlizzCon yayınının Blizzard'ın resmi YouTube kanalından devam ettiğini de belirtmek gerekiyor.

Twitch'in DMCA telif haklarıyla olan anlaşmaları, kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmeye devam ediyor. Örneğin birkaç ay önce, Dragonforce grubunun gitaristi Herman Li, yayın sırasında kendi şarkılarını çaldığı için kanalını geçici olarak askıya almak zorunda kaldı.

Ayrıca Twitch'te yaşanan garip olaylardan ilki bu değil. Geçtiğimiz günlerde Twitch yayıncısı Asian Andy, sadece uyuyarak 16 bin dolar kazanmayı başardı. 26 yaşındaki yayıncı, canlı yayında sadece uyuyarak 16.000 dolar kazanmayı başardı

Peki ya siz bu komik sansür olayı hakkında ne düşünüyorsunuz, Metallica yerine 8 bitlik telifsiz müzik dinlemeyi tercih eder miydiniz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşın!

Twitter'dan Trump Hakkında Karar: Kalıcı Devam Edecek
SOSYAL MEDYA

Twitter'dan Trump Hakkında Karar: Kalıcı Devam Edecek

Eski ABD Başkanının resmi Twitter hesabı, şiddete teşvik eden paylaşımlarını sürdürmesi sebebi ile dondurulmuştu. Twitter sözcüsü Donald Trump'ın Twitter yasağı hakkında açıklama yaptı.

YORUMLAR