Twitter Videolarına Altyazı Seçeneği Android ve iOS Platformlarına Geldi

Twitter videolarına altyazı seçeneği Twitter Web'den sonra nihayet Android ve iOS platformlarına da geldi. İşte detaylar!

Twitter Videolarına Altyazı Seçeneği Android ve iOS Platformlarına Geldi

Nihayet Twitter videoları için beklenen özellik geliyor. Twitter, video oynatıcısı için altyazıları değiştirmek adına bir altyazı seçeneğinin artık iOS ve Android'deki herkes tarafından kullanılabileceğini duyurdu. Videonun altyazıları varsa videonun hemen sağ üst köşesinde görünen yeni seçenek sayesinde videoya eklenmiş altyazıyı dilediğinizce açıp kapatabileceksiniz.

Twitter bu özelliği ilk olarak Nisan ayında test etmeye başladı ancak yalnızca sınırlı sayıda iPhone kullanıcısı tarafından kullanılabiliyordu. Yıllar boyunca mobil cihazınızda altyazıların görünüp görünmeyeceği, telefonunuzun erişilebilirlik ayarlarında altyazıları açıp açmadığınız veya videoyu sesini kapalı olarak izlemeniz gibi çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Bunlar hâlâ dikkate alınıyor olsa da tıpkı Twitter'ın web sitesinde ve diğer birçok video platformunda yaptığınız gibi artık bunları istediğiniz zaman Twitter mobil uygulamasından da kolayca açıp kapatabilirsiniz.

Altyazı Seçeneğinin Kullanıcıları Videolara Altyazı Eklemeye Teşvik Etmesi Amaçlanıyor

Şimdilik kullanıcılar bazı videolarda hâlâ sorunlar yaşayabildiğini belirtiyor ancak Twitter yakın zamanda özelliğin herkes için stabil olarak çalışacağının sözünü verdi.

Twitter sözcüsü Shaokyi Amdo, The Verge'e gönderdiği bir e-postada altyazı seçeneğinin "yalnızca altyazıları zaten mevcut olan videolarda görüneceğini ve otomatik altyazı sistemiyle ilgili olmadığını" söyledi ve bu konudaki kafa karışıklığını da çözmüş oldu. Bu özelliğin herkesin kullanımına açık olması, Twitter'a video yükleyen herkesi altyazı eklemeyi düşünmeye teşvik edeceği umuluyor. Özellikle de işitme engelli Twitter kullanıcıları için bu özellik sanıldığından da önemli.

Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR