Twitter, Birdwatch Uygulamasını Tanıttı

Twitter, Birdwatch uygulamasını duyurdu. Birdwatch nedir? Birdwatch ne işe yarıyor? Merak edilenleri bir araya getirdik.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Twitter, Birdwatch uygulamasını tanıttı. Peki Birdwatch uygulaması nedir? Birdwatch uygulaması ile ne yapılacak? Twitter'ın yeni uygulaması Birdwatch'a yakından bakıyoruz.

Twitter Birdwatch Uygulaması Nedir?

Twitter bildiğiniz üzere milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor ve kullanıcılar her geçen saniye binlerce tweet atıyor. İnsanlar bir yerde bir olay yaşandığında bilgi sahibi olmak için Twitter'a bakıyor. Twitter da yanlış bilgiler ile mücadele etmek için Birdwatch uygulamasını tanıttı.

Birdwatch uygulaması insanların yanıltıcı olduğuna inandıkları tweetlere bilgilendirici notlar yazmalarına olanak tanıyor. Birdwatch ile bir tweetin neden yanıltıcı olduğunu düşündüğünücü açıklayan notlar oluşturabilir ve doğru olduğunu düşündüğünüz bilgileri de bu notlara ekleyebilirsiniz.

Twitter Uygur Kadınlarını Aşağılayan Çin Hesabını Kilitledi
SOSYAL MEDYA

Twitter Uygur Kadınlarını Aşağılayan Çin Hesabını Kilitledi

Twitter Çin büyükelçiliğinin hesabını kilitledi. Geçtiğimiz haftalarda Uygur kadınlarına yönelik alınan kararları savunan ve soykırım iddialarını reddeden Çin’in ABD büyükelçiliği hesabı, Twitter tarafından kilitlendi.

Şu anda pilot olan Birdwatch uygulamasına "birdwatch.twitter.com" adresinden ulaşım sağlanabiliyor. Siteyi ziyaret ettiğinizde sizlere pilot uygulamaya katılıp katılmayacağınız soruluyor. Katılmak isterseniz butona basmanız yeterli.

Twitter'dan yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"İnsanlar dünyada neler olup bittiğine dair güvenilir bilgiler edinmek istiyor ve bunun için de sıklıkla Twitter'a uğruyor. Biz de topluluğumuzun bilgiye ulaşmaya devam etmesi için Twitter'daki kullanıcıların yanıltıcı bilgileri belirlemesi ve gerekli bağlamı sağlamasının bir yolu olarak Birdwatch pilot programını test ediyoruz."

Twitter Support hesabından yapılan açıklamada ise "Herkesi bu programa kaydolmaya ve katılmaya davet ediyoruz. Program ne kadar geniş ve çeşitli olursa, yanlış bilgileri etkili bir şekilde değerlendirmede o kadar iyi olacaktır. Bu konuda yardımınıza ihtiyacımız var." cümlelerine yer verildi.

Aşağıdaki videodan özelliğin nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.

Sizler Twitter'ın yanlış bilgi ile mücadele etmek için yayına aldığı Birdwatch uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Twitter, dünyada olup biteni takip edebileceğiniz sosyal medya uygulamalarından biri. Dünyada ve Türkiye’de neler olup bitiyor? yüzlerce yerli-yabancı kaynaktan anlık olarak takip edebileceğiniz harika bir haber kaynağı. Twitter, aynı zamanda spor, eğlence, politika, moda ve daha pek çok ilgi alanınıza giren konuları takip edebileceğiniz geniş bir sosyal medya platformu.

YORUMLAR