Twitter Kapanacak Mı? İşte Tüm Detaylar!

Twitter son bir haftada önemli bir dönemece girdi. Bazı iddialara göre sosyal medya devi kapatılabilir.

Twitter Çalışanları İstifa Ediyor: Ofisler Kapatıldı!

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından Twitter cephesinde işler arapsaçına dönmeye devam ediyor. Şirketi satın almasıyla öncelikle üst düzey çalışanları işten çıkarken, ardından tüm çalışanların yarısının işine son veren Musk şimdi daha büyük bir sorunla karşı karşıya.

Geçtiğimiz gece yaşanan olay, Twitter'ın ofislerinin ani bir kararla kapatılmasıyla ilgili. Twitter, çalışanlarına şirketin ofislerinin geçici olarak kapatılacağını açıkladı ve ofisler giriş çıkışa kapandı.

İddialara göre Elon Musk'ın mevcut çalışanlara uzun saatler ve yoğun çalışma programı vermesi nedeniyle çalışanlar toplu istifaya hazırlanıyor. Çalışanlarını kaybetmek istemeyen Musk'ın acil durum hamlesi olarak bu yola başvurduğu düşünülüyor. İlk olarak BBC'nin gördüğü mesajda çalışanlara şu ifadeler aktarıldığı söyleniyor:

"Lütfen şirketin gizli bilgilerini sosyal medyada, basınla veya başka bir yerde tartışmaktan kaçınarak şirket politikasına uymaya devam edin."

Elon Musk Çalışanlarla Toplantı Yaptı

Twitter'ın kapanacağına dair iddiaların ortaya çıkmasından saatler sonra Elon Musk, çalışanlarını e-posta yoluyla şirket merkezine çağırdı. Burada çalışanlarıyla beraber bir kod değerlendirmesi yapan Elon Musk, kendi fikirlerini aktardı.

Ünlü milyarder, bugün yapılan toplantıdan sonra "Twitter ana merkezindeki kod değerlendirmesinden ayrılıyorum." notuyla çalışanlarıyla çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta neredeyse hiç kadın olmaması, bazı gruplar tarafından tepki çekti.

Twitter İstifa Dalgasıyla Sallanıyor

Elon Musk'ın çalışanları zor şartlarda çalışmaya zorlamasının ardından firma içerisinde bir istifa dalgası patlak verdi. Çoğu eski Twitter çalışanı, istifa etme kararı aldı. Twitter'da çalışan Türk yazılım mühendisi Ahmetb, "Twitter'da kalma teklifini istemesem de reddetme ve hikayenin sağ tarafını seçme kararı aldım. Bu harika platformda değerli mühendislerle beraber çalışmak bir ayrıcalıktı." notunu paylaşarak firmadan ayrıldı.

Twitter Çalışanları İstifa Ediyor: Ofisler Kapatıldı!

Twitter Çalışanı: "Twitter'ın Bundan Kurtulması Zor!"

Olayların patlak vermesinin ardından ismini vermek istemeyen bir Twitter çalışanı, The Verge'e açıklamalarda bulundu. Sosyal medyanın çöküşe süreklendiğini belirten Twitter çalışanı, istifaların büyüklüğü göz önüne alındığında yakın durumun içinden çıkılmaz bir hale geleceğini söyledi.

Açıklamalarına devam eden gizli Twitter çalışanı, "Burayı bugünlere getiren tüm insanlar gidiyor. Kalan insanlar ne kadar direnseler de Twitter'ın buradan kurtulması son derece zor olacak." dedi.

Twitter Kapanacak Mı? İşte Tüm Detaylar!

Aktivistler Twitter Genel Merkezi'ne Saldırdı

Elon Musk'ın son haftalarda aldığı birçok karar, aktivistleri kızdırdı. Özellikle eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'a geri dönmesiyle ilgili açılan oylama, çoğu insanı kızdırdı. Şimdiye kadar 9 milyon kişinin katıldığı oylamaya göre Donald Trump Twitter'a geri dönecek gibi duruyor.

Aktisivtler, Twitter'ın San Francisco'da yer alan genel merkez binasına "Elon Musk'ın cehennemi", "Elon'un aptal olduğunun kanıtı", "İfade özgürlüğü yok, yalan 8 dolar" gibi sloganları projektör yardımıyla yansıttı.

Twitter Kapanacak Mı?

Pop Base'in Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla, bu gece uygulamanın büyük ölçüde yavaşlayacağı söyleniyor. Uygulamanın çalışanlar tarafından kullanılan dahili sürümünün yavaşlamaya başladığı iddia edildi.

Öte yandan sosyal medya firmasında devasa bir kriz patlak vermişken ünlü milyarderin tepkisiz tavırları dikkat çekiyor. Hala "meme" paylaşmaya devam eden Elon Musk, "En iyi insanlar kalmaya devam ediyor. Endişeli değilim." diyerek eski Twitter çalışanlarını kızdırdı.

Tüm bunlar yaşanırken Twitter'ın hala aktiflik konusunda tüm zamanların rekorunu kırması, "Reklamın iyisi kötüsü yoktur!" sözünü akıllara getirecek cinsten.

Peki siz bu olaylar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Elon Musk'tan Radikal Bir Twitter Değişikliği Daha!
SOSYAL MEDYA

Elon Musk'tan Radikal Bir Twitter Değişikliği Daha!

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla popüler sosyal medya platformuna gelen pek çok değişiklikle karşılaştık.

Elon Musk İçin Zor Hafta: 56 Milyar Dolardan Olabilir!
İNTERNET

Elon Musk İçin Zor Hafta: 56 Milyar Dolardan Olabilir!

Dünyanın en zengin insanı konumunda olan Elon Musk, son 5 yılda öyle şeyler başardı ki bırakın dünyayı, çoğu konuda ihtiyatlı davranmasıyla bilinen finans çevreleri bile böyle bir şeyi beklemiyordu.

YORUMLAR