Twitter'da Doom Oynamak, Tweet2Doom ile Mümkün Oldu!

Twitter'da Doom oynamak mümkün mü? Tweet2Doom projesi ile bu mümkün oldu. Peki, senelerin eskitemediği video oyunu Twitter'da nasıl oynanır? İşte detaylar!

Tweet2Doom isimli yeni bir Twitter botu sayesinde Twitter'da Doom oynamak da mümkün oldu. Oyunu oynamak için her ne kadar karmaşık aşamalardan geçmek gerekse de geliştirilen bot, bir zamanların en popüler video oyunlarından birini bugün de yaşatmayı çok iyi bir şekilde başarıyor.

Bu bot, Twitter kullanıcılarının kullandığı kodlarla ona geri dönüş sağlıyor. 1993 yılında piyasaya sürülen birinci şahıs nişancı türündeki video oyunu, ilk olarak MS-DOS işletim sistemi için piyasaya sürüldü ama oyun o kadar çok benimsendi ki geçen onca seneye rağmen bugün hala adından söz ettirmeyi başarıyor.

Bu CyberPunk 2077 Modu, Oyunu Doom’a Çeviriyor
OYUN

Bu CyberPunk 2077 Modu, Oyunu Doom’a Çeviriyor

Mod geliştiricileri, CD Projekt RED’in son zamanlardaki en çok tartışılan video oyununu değiştirecek modlar geliştirmek için kollarını sıvadı.

Doom, özellikle mod geliştirme topluluklarına uzun bir süre boyunca ilham verdi. Benzer şekilde video oyununun bu kadar çok konuşulmaya devam etmesinin altındaki en önemli neden, mod geliştiricilerinin video oyunu ile ilgili çalışmaları oldu.

Bu çalışmaların arasına son olarak bir Twitter botu geliştiricisinin çalışması eklendi. Bu elbette ki bununla ilgili son çalışma olmayacaktır, çalışmaları ile diğer yazılımcılara ilham veren yazılımcılar da Doom olmasa dahi diğer eski ve oyuncularda güzel anılar oluşmasına vesile olmuş oyunları bu şekilde sosyal medya platformuna getirecektir.

Tweet2Doom ile Twitter'da Doom Oynamak İçin Ne Yapılmalı?

Öncelikle bu bir Twitter botudur. Bu, sosyal medya platformunda belirli bir sayfaya girip video oyununu oynamaya başlayamayacağınız anlamına geliyor. Bunun yerine belirli kodları içeren bir tweet paylaşmanız ve Tweet2Doom'un size kodlarınız doğrultusunda bir oynanış videosu göndermesini beklemeniz gerekiyor.

Oyuncuların video oyununun nasıl oynandığını öğrenmesini sağlamak için Tweet2Doom'un hesabında başa tutturulan bir tweette oynanışla ilgili temel bilgiler sağlanıyor. Botu denemek için bu tweetin altına /play komutunu kullanarak yapılmasını istediğiniz eylemleri aralarına virgül ekleyerek sıralayabilirsiniz. Botun geri dönüş süresi ise oldukça kısa. Bu, oynanış videosunu teslim almanız için saatlerce beklemenize gerek olmadığı anlamına geliyor.

Botun biyografisine göre Twitter'da Doom oynamak için gerçeğe dönüştürülen Tweet2Doom projesi, @ggernanov ve @yankovkras'ın iş birliğinde yürütüldü ve projenin sonuna doğru saniyeler içinde diğer oyuncularla rekabet etmeye başlayabileceğiniz bir oyun çıktı.

Botun nasıl çalıştığını incelemek isterseniz aşağıdaki tweeti inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR