Twitter DM Arama Özelliğini Güncelledi

Artık aradığınız mesajı bulmanız daha hızlı ve çok daha kolay. Yeni özelliklerin detayları haberimizde.

Twitter DM Arama Özelliğini Güncelledi

Twitter Çarşamba günü DM arama özelliğinin önemli bir güncelleme aldığını duyurdu.

Artık konuşmalarınızın içeriğini arayabilir ve yazdığınız anahtar kelimeyi içeren belirli mesajları filtreleyebilirsiniz. Önceden yalnızca kişilerin adları veya grup sohbetlerinin adları yazarak aramalar yapılabiliyordu ancak şimdi bir arkadaşınızla spesifik bir konu hakkında yaptığınız bir konuşmayı bulmak istiyorsanız arama çubuğuna o konuyla ilgili herhangi bir kelimeyi yazmanız yeterli olacak.

Twitter Yeni DM Arama Özelliğinin Geldiğini Duyurdu

Twitter DM Arama Özelliğini Güncelledi

Tabii ki, kişi veya konuşma adlarını aramak hâlâ işe yarıyor ve hatta insanlar, gruplar veya mesajlar için sonuçları görmek isteyip istemediğinizi de filtreleyebilirsiniiz. Bu özellik, aramaya çalıştığınız anahtar kelime birinin adıysa çıkan sonuçların doğruluğu bakımından oldukça kullanışlı.

Bu özelliğin uzun zamandır gelmesi bekleniyordu. Twitter, DM aramasını Mayıs 2021'de Android'e getirdiğinde içerik aramanın o yılın ilerleyen zamanlarında geleceğini söylemişti. Şirket vermiş olduğu sözü pek tutamasa da en nihayetinde merakla beklenen bu özellik artık tüm kullanıcılara sunulmuş durumda.

Kullanıcıların testleri ve yapmış oldukları geri dönüşler sonucunda oldukça eski mesajların bile filtrelenebildiği görülüyor ancak 3-4 yıldan daha eski mesajlar zaman zaman sonuçlarda gözükmeyebiliyor. Yeni bir özellik olduğu göz önüne alındığında Twitter'ın zamanla daha stabil hâle getireceğini söylemek yanlış olmaz.

YORUMLAR