Twitter'ın Yeni Düzenine Yapılan Eleştirilere Epic Games CEO'sundan Yanıt!

Twitter'ın mavi tik politikaları hakkındaki eleştirileri giderek büyüyor olsa da Epic Games CEO'sundan Elon Musk'a destek geldi. İşte detaylar!

Twitter'ın Yeni Düzenine Eleştirilere Epic Games CEO'sundan Yanıt!

Epic Games CEO'su Tim Sweeney geçtiğimiz günlerde Twitter'daki #BlockTheBlue kampanyası hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Kampanya, Twitter Blue abonelik sisteminin kaldırılarak, Twitter deneyiminin kalitesini artırmayı amaçlıyor. Sweeney bu sistemin kaldırılmasını savunan kişileri "ezik ve serseri" olarak yorumladı.

Mavi tik işareti başlangıçta yüksek profilli kullanıcıların kimliğini doğrulamak için tasarlanmıştı ancak eski doğrulama kontrollerinin kaldırılmasıyla birlikte, herkes Twitter Blue aboneliği için ödeme yaparak bir tane alabilir hâle geldi.

Tim Sweeney, Doğrulamanın Erişilebilir Olması Gerektiğini Düşünüyor

Twitter'ın Yeni Düzenine Eleştirilere Epic Games CEO'sundan Yanıt!

Sweeney, doğrulama sistemini eleştirerek, doğrulamayı yalnızca seçkin "kayda değer" kullanıcılar için kabul eden bir politika ile meritokrasiyi bozduğunu söyledi. Eski Twitter'ın takip etme ve retweetleme ile en iyilerin zirveye yükseldiği büyük bir liyakata sahip olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Yeni sistemin çok daha iyi olduğunu düşünmese de Sweeney, eski Twitter'ın sahip olduğu gibi bir hizmet olarak uygun kimlik doğrulamasının yeni Twitter gibi herkes için uygun fiyatla (ya da ücretsiz) erişilebilir olması gerektiğine inanıyor. Ayrıca Twitter'ın doğrulama, küratörlük ve abonelik sistemlerinin birbirinden bağımsız olarak çalışması gerektiğini düşünüyor.

Genel olarak, Twitter'ın doğrulama sisteminde yapılan değişiklikler tartışmalara ve görüş ayrılıklarına neden oldu. Bazıları sistemin herkese açık olması gerektiğine inanırken, diğerleri mavi tik işaretinin yüksek profilli ve kayda değer kullanıcılar için ayrılması gerektiğini düşünüyor.

Elon Musk Bu Sefer de Bedava Mavi Tik Dağıtmaya Başladı
SOSYAL MEDYA

Elon Musk Bu Sefer de Bedava Mavi Tik Dağıtmaya Başladı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması sonrasında sosyal medya platformuna eklenen ücretli abonelik sistemi Twitter Blue, birçok kişinin tepkisini çekmişti.

Twitter, İnsanlığı Yok Etmek İsteyen Yapay Zekayı Yasakladı
TEKNOLOJİ

Twitter, İnsanlığı Yok Etmek İsteyen Yapay Zekayı Yasakladı

"İnsanlığı yok etmekle" görevlendirilen yapay zeka ChaosGPT, Twitter'ın adalet tokmağını kafasına yedi. Tamamen serbest bırakılan yapay zeka, Twitter platform kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle platformdan uzaklaştırıldı.

YORUMLAR