Twitter ve Facebook CEO’ları, Sosyal Medya Bağımlılığı İçin Ne Düşünüyor?

Sosyal medya devlerinin sosyal medya bağımlılığı hakkında düşünceleri neler? Twitter CEO'su ile Facebook CEO'su, düşüncelerini komite huzurunda açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Yargı Komitesi huzuruna çıkan Twitter CEO’su Jack Dorsey ile Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’ün sosyal medya platformlarının insanlar için bağımlılık potansiyeline sahip olup olmadığı konusunda aynı fikirde olmadığı öğrenildi. Peki, sosyal medya devlerinin CEO’ları sosyal medya bağımlılığı hakkında neler düşünüyor?

Sosyal Medya Devlerinin Sosyal Medya Bağımlılığı Hakkında Düşüncesi

İki büyük sosyal medya platformunun CEO’ları Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey, geçtiğimiz günlerde ABD Senatosu Yargı Komitesi huzuruna çıkmıştı. Facebook CEO’su ile Twitter CEO’sunun sosyal medya bağımlılığı hakkında ileri sürdüğü düşünceler bazı kişilerce çok fazla eleştirildi.

Komite huzurunda gerçekleşen duruşmada çeşitli sosyal medya platformlarının içerik politikaları ve bu platformların yakın bir zamanda yapılan Amerika Birleşik Devletleri seçiminin üzerindeki etkileri tartışıldı. Senatör Lindsey Graham hem Dorsey hem de Zuckerberg’e platformlarının kullanıcılar için bağımlılık yapıp yapamayacağını sorduğunda ikisi de birbirinden farklı yanıtlar verdi.

Jack Dorsey’e göre Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlar, kullanıcılar tarafından kullanılmaya devam edildikçe bağımlılık etkisi yaratabilir. Dorsey, komite huzurunda yaptığı açıklamada sosyal ağlarda etkileşim kurmanın insanları daha iyi hissettirdiğini söyleyen birçok psikoloğun görüşünü savundu. Sosyal medya kullanıcılarının yeni gönderileri görmek için sürekli olarak bu platformlara devam etme dürtüsünün salgılanan dopaminle alakalı olduğu düşünülür. İnsanların psikolojisi üzerinde çok büyük etkileri olan sosyal medya platformları psikologlara göre bu nedenle kontrol altına alınmadıkça çok tehlikeli.

Mark Zuckerberg ise hem Jack Dorsey’in hem de sayısız psikoloğun savunduğu görüşten farklı bir görüş savundu. Zuckerberg, komite huzurunda bu konudaki tüm araştırmaların hala bir sonuca varmadığını söyledi. Sosyal medya devinin arkasındaki isme göre sosyal medya platformlarının bağımlılık yapıp yapmadığı şu anda kimse tarafından kesin olarak söylenemez.

Zuckerberg, kullanıcıların bu platformları kullanırken platformların onları tam olarak nasıl etkilemelerini istediği konusunda daha fazla kontrole sahip olması gerektiğini de dile getirdi. Zuckerberg’e göre şirket önceliğini kullanıcılara bu kontrol etme imkanları sunmaya vermiş durumda.

Instagram ve Messenger Yeni Özelikler Kazandı!
MOBİL

Instagram ve Messenger Yeni Özelikler Kazandı!

Instagram ve Messenger yeni özellikler aldı. Facebook, görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram DM ve anlık mesajlaşma uygulaması Messenger’a

YORUMLAR