Twitter Hacklenmeye Devam Ediyor, Yeni Kurban: Guardian

Twitter'da bu sefer de Guardian'ın hesapları Suriye Elektronik Ordusu tarafından hacklendi ve hesaplara olan erişim engellendi.

Twitter Hacklenmeye Devam Ediyor, Yeni Kurban: Guardian

Twitter'ın son günlerde maruz kaldığı siber saldırılar giderek artmaya başladı ve geçtiğimiz hafta Associated Press'in hesabının ele geçirilmesinin ardından bu sefer de yine bir medya organı olan Guardian'ın Twitter hesabı Suriye Elektronik Ordusu (SEA) tarafından hacklendi. Twitter'ın bu eylemlerin önüne geçebilmek için çift katmanlı bir giriş sistemi devreye sokmaya çalıştığını da daha önce sizlere aktarmıştık.

Guardian'a ait Guardian Stage, Guardian Film, Guardian Books, Guardian Music ve diğer Twitter hesaplarını ele geçiren SEA, bu eylemlerini Twitter'ın örgüte ait hesapları sürekli olarak kapatıp durmasından dolayı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Hesapların ele geçirilmesinin ardından, Twitter tüm bu hesaplara erişimin engelledi ve hesapları askıya aldı. SEA örgütü Suriye'de devlet başkanı Beşar Esad'ı destekleyen bir örgüt olarak biliniyor ve geçtiğimiz ay saldırı düzenlediği Twitter hesapları arasında CBS News, NPR, BBC Weather ve Associated Press yer alıyor.

Twitter'ın sahip olduğu bu güvenlik açıkları özellikle acemi ve dikkatsiz kullanıcıların mağdur olmasına neden oluyor. Zira özel bir mesaj ile gönderilen linkler, Twitter'a benzer bir giriş sayfası barındırıyor ve kullanıcılar yeniden giriş yapmaları gerektiğini düşünürken şifre ile kullanıcı adlarını hackerlara teslim etmiş oluyorlar.

Yeni Twitter güvenlik mekanizmasının Facebook gibi cep telefonu kullanımını zorunlu kılacağı, böylece izinsiz girişlerin engellenmesinde büyük başarı sağlanacağı düşünülüyor.

Qualcomm Snapdragon 800 Mayıs 2013'te üretime giriyor

YORUMLAR