Twitter Hayat Kurtaran Hesapları Kapatıyor! Peki, Neden?

Twitter'ın yakın zamanda getirdiği API politikaları bazı önemli hesapların kapanmasına neden olacak. İşte detaylar!

Samet Dönmez -

Twitter, tüm sosyal medya platformları içerisinde anlık etkileşimin en yüksek olduğu platformlardan biri olarak öne çıkıyor. Yakın zamanda deprem felaketi sırasında deneyimlediğimiz bu durum, belki de binlerce canımızın kurtulmasına yardımcı olmuştu.

Ancak firmanın yeni aldığı kararlar, platform üzerinde hayat kurtaran uyarılarda bulunan bazı otomatikleştirilmiş hesapların engellenmesine sebep oldu. Bunların en başında otomatik uyarı sistemleri geliyor.

Tsunami Uyarı Sistemleri Engellendi

Kandilli Rasathanesi ve benzeri birçok resmi kuruluş, otomatikleştirilmiş olarak bazı doğal felaketleri önceden haber veriyor. ABD'de sıkça yaşanan tsunamilere karşı oluşturulan Ulusal Hava Durumu Servisi hesaplarının kısıtlanacağı bilgisi, gündeme bomba gibi düştü.

Buna göre otomatikleştirilmiş hesaplara karşı sert bir tavır alan Twitter, işletmelerden yıllık 1200 dolara kadar varan doğrulama ücretlerini talep etti. Bu talebi karşılamayan hesapların ise engelleneceği söylendi. Engellenen hesaplar arasında ABD Ulusa Hava Durumu Servisi Tsunami Alarmı, New York ve San Francisco'da toplu ulaşım hakkında bilgi veren MTA ve BART hesapları yer alıyor.

Öte yandan kullanıcıların oldukça büyük bir zevkle takip ettiği ve saatlik olarak tavşan fotoğrafları paylaşan @rabbiteveryhour ile Steam'in sunucu durumu bilgisini paylaşan @SteamStatus hesapları da engellendi.

Twitter'ın ücret politikası konusunda bağımsız API geliştiricilere karşı oldukça sert bir tavır alması, topluluktan oldukça büyük tepkiler aldı. Henüz Türkiye'de etkilenen hesapları tespit edemedik. Daha fazla bilgi için haberimizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

İnternet

Deprem Sonrası İş Bulmak İçin Neler Yapılabilir?

Benzer İçerikler

YORUMLAR