Twitter Irkçılık Skandalı Yaratan Sorunu Düzeltmeye Çalışıyor

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen Twitter ırkçılık skandalı ile ilgili iddialara yanıt verdi. İşte Twitter tarafından yapılan açıklama ile ilgili ayrıntılar!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter, geçtiğimiz haftalarda Bascule isimli kullanıcı tarafından paylaşılan ekran görüntülerinden ötürü ırkçılık yaptığı iddiası ile gündeme gelmişti. Twitter, milyonlarca sosyal medya kullanıcısının kafasında meydana gelen soru işaretlerini ortadan kaldırmak için önemli bir açıklamada bulundu. Peki, Twitter ırkçılık skandalı ile ilgili hangi ifadeleri kullandı? İşte Twitter cephesinden gelen açıklamanın detayları!

Twitter Irkçılık Skandalı İle İlgili İddialara Ne Cevap Verdi?

Bascule isimli bir Twitter kullanıcısı, Twitter ırkçılık skandalı ile gündeme gelmeden önce algoritmanın beyaz insanları öne çıkardığına dair şoke edici kanıtlar toplamıştı. Sosyal medya kullanıcısının Twitter'ın algoritması ile ilgili topladığı ekran görüntülerini paylaşmasının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra sosyal medya platformu ırkçılık skandalıyla gündeme gelmişti. Twitter, kullanıcı tarafından paylaşılan ekran görüntülere göre beyaz ve siyah ten rengine sahip iki insan yan yana olduğunda beyaz insan ön plana çıkarılıyordu.

Sosyal medya platformundan ortaya atılan iddialarla ilgili yanıt beklemeye başlayan sosyal medya kullanıcılarına tweetin paylaşılmasının üzerinden çok geçmeden yanıt gelmişti. Twitter sözcüsü, Twitter ile ilgili iddialara aynı gün içerisinde kısa bir cevap vermişti. Sosyal medya platformunun sözcüsü, konu ile ilgili çalışmaların başlatıldığını ve ilerleyen günlerde kullanıcıların bilgilendirileceğini belirten bir tweet paylaşmıştı.

Sosyal medya kullanıcıların yoğun tepkisine maruz kalmasının üzerine görüntü ön izleme özelliğini yeniden ele almaya karar veren Twitter, bugün yaptığı açıklamada, fotoğraf ön izleme özelliğinin yeniden ele alınacağını söyledi. Peki, Twitter ırkçılık skandalı ile ilgili iddialara ne yanıt verdi? Sosyal medya platformu, kullanıcıları bilgilendirmek üzere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlara fotoğraflarının bir tweette nasıl görüneceği konusunda daha fazla kontrol sağlayarak makine öğrenimi tabanlı görüntü kırpmaya olan bağımlılığımızı azaltma çalışmalarımıza öncelik veriyoruz. İnsanların her gün tweetlediği çeşitli görsellerde neyin en iyi sonucu vereceğini görmek için farklı seçenekleri incelemeye başladık. İnsanlara fotoğraf kırpma ve fotoğrafın nasıl görüneceğini ayarlama gibi daha fazla seçenek sunmanın meydana gelebilecek sorunları ortadan kaldırmasına yardımcı olabileceğini umuyoruz."

Kaspersky'dan Öneriler: Çocuk Eğitimi İçin TikTok Nasıl Kullanılır?
SOSYAL MEDYA

Kaspersky'dan Öneriler: Çocuk Eğitimi İçin TikTok Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya platformlarının popülerlik durumunda değişimler meydana geldikçe insanların da sosyal ağlara olan bakış açısında önemli değişimler olduğu görülüyor.

YORUMLAR