Twitter'ın Kurucusu Jack Dorsey'den Yeni Bir Uygulama Geliyor: Bluesky Social

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, yeni bir uygulama çıkararak Twitter'ın yeni en büyük rakibi olmaya hazırlanıyor. İşte yeni uygulamaya dair tüm detaylar!

Twitter ve Elon Musk arasındaki krizin çözülmesi ve Musk'ın sonunda uygulamanın yeni sahibi ve patronu olmasının ardından gündeme oturacak yeni bir bilgi daha paylaşıldı. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in teknoloji firması, yeni bir sosyal medya uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Bluesky adını taşıyan uygulamanın merkeziyetsiz olmasına dikkat çekilmesi, şimdiden tüm ilginin yeni gelecek uygulamada olmasını sağlıyor.

Twitter'a Yeni ve İddialı Bir Rakip Geliyor

Tek bir şirket temelinde kontrol edilmeyecek olan ve ''merkezi olmayan ve açık sosyal medya'' şeklinde tanımlanan Bluesky, bu ayın ortalarında ''Bluesky Social'' ismiyle halka açılacak. Bu aşamada ilk olarak uygulamayı test etmek amaçlı piyasaya sürülecek.

Beta sürümünün tam olarak ne zaman çıkacağı henüz belli olmamakla birlikte, duyuru sonrasında sürümü test etmek için 30 binin üzerinde bir başvuru yapılmış. Dorsey'in bu girişiminin zamanlaması da oldukça manidar dursa da merkeziyetsiz bir sosyal platform düşüncesini ilk olarak 2019 yılında bir Tweet atarak paylaşmıştı.

Elon Musk Açıkladı: Mavi Tik 8 Dolar Karşılığında Satılacak
SOSYAL MEDYA

Elon Musk Açıkladı: Mavi Tik 8 Dolar Karşılığında Satılacak

Son yıllarda internet camiasının belki de en ilginç dönemlerinden birine şahit oluyoruz. Sosyal medyadaki samimi davranışlarıyla tanınan Elon Musk, Twitter'ı satın almasının ardından önemli açıklamaları da şakayla karışık sunmaya devam ediyor.

YORUMLAR