Twitter Mavi Tikli Fake Hesaplarla Dolup Taşıyor

Twitter'ın yeni mavi tik hizmeti kullanıma sunuldu ve Twitter bitki örtüsü mavi tikli fake hesaplarla dolup taşmaya başladı. İşte detaylar!

Twitter Mavi Tikli Fake Hesaplarla Dolup Taşıyor

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana platformda pek çok değişiklik oldu ancak aralarında en önemlisi yeni mavi tik kazanımı ile ilgili değişikliklerdi.

Musk'ın bu konuda bile kaç kez fikrini değiştirdiğini ve yeni ücretli 8 dolarlık bir doğrulama rozetinin ne işe yarayacağı konusunda çelişkili iddialarda bulunduğunu unuttuk ancak özelliği yayınladıktan sonra sahte hesaplar resmen kaos yaratmaya başladı.

Twitter'da mavi tik işaretleri artık bazı ücretli aboneler için mevcut ve kullanıcıların zaman çizelgesine resmî hesaplardan geliyormuş gibi görünen tweetler enjekte ediliyor. Gerçek resmî hesaplara gri tik geleceğini açıklayan Twitter yetkilileri henüz bu konuda bir adım atmadığı için zaman çizelgesi resmî hesaba benzeyen hesaplarla dolmaya başladı.

Twitter Mavi Tikli Fake Hesaplarla Dolup Taşıyor

Ünlü Kişiler Adına Mavi Tikli Hesaplar Açılıyor

Artık Twitter'ın zaman çizelgesinde başkasına ait tweet gördüğünüzde, bahsi geçen iki resmî hesap tikini görsel olarak ayırt etmek imkânsız. Bunu yapmak, bir kullanıcının takipçi sayısını incelemek için profiline tıklamayı gerektirir, ki bu mutlaka mantıklı bir yol değil.

Elon Musk'ın bu yeni mavi tik projesi şimdiye kadar basketbol yıldızının Lakers'tan takas talep ettiğini açıklayan LeBron James'i taklit eden bir hesapta oldukça dikkat çekti. Beyzbolcu Aroldis Chapman ve NHL oyuncusu Connor McDavid de dâhil olmak üzere birkaç başka sporcu da aynı muameleyi görmüş durumda.

Beklenen Oldu: Twitter 8 Dolar Karşılığında Mavi Tik Satmaya Başladı
SOSYAL MEDYA

Beklenen Oldu: Twitter 8 Dolar Karşılığında Mavi Tik Satmaya Başladı

Elon Musk'ın 44 milyar dolar karşılığında platformun satın almasından bu yana Twitter'da pek çok olay oldu ve sosyal ağın doğrulama sistemindeki tartışmalı değişiklik şimdi iOS için Twitter uygulamasında test ediliyor.

Twitter Doğrulanmış Hesaplar İçin Yeni "Gri Tik"i Tanıttı
SOSYAL MEDYA

Twitter Doğrulanmış Hesaplar İçin Yeni "Gri Tik"i Tanıttı

Twitter sonunda herkesin ayda 8 dolar karşılığında mavi tik işaretine sahip olmasına izin vermeyle ilgili akıllardaki bazı soru işaretlerini kabul ediyor ve yanıtlıyor.

YORUMLAR