Twitter'a Daha Uzun Tweet'ler Yazabileceğiniz Twitter Notları Özelliği Geliyor

Twitter'ın yeni özelliği Twitter Notlar çok yakında geliyor ve bu özellik sayesinde artık daha uzun yazılarınızı paylaşabileceksiniz. İşte detaylar!

Twitter'a Daha Uzun Tweet'ler Yazabileceğiniz Twitter Notları Özelliği Geliyor

TechCrunch'ın yeni bir raporuna göre Twitter, "önümüzdeki haftalarda" Twitter Notları adlı yeni bir uzun biçimli blog özelliği başlatmaya hazır. Böyle bir özelliğin sızıntıları ve raporları aylardır ortalıkta dolaşıyor ve görünüşe göre sızıntılar doğruymuş ve Twitter bir süredir bu yeni özelliğin üzerinde çalışıyormuş.

Mayıs ayında uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, kullanıcıların resimler, bağlantılar ve gömülü tweet'lerle birlikte biçimlendirilmiş blog gönderileri yazmasına olanak tanıyan Twitter Notları veya Twitter Makaleleri adlı bir özelliğin ekran görüntülerini paylaşmıştı. Aynı aracın daha fazla ekran görüntüsü Nisan ayında başka bir uygulama araştırmacısı Nima Owji tarafından paylaşıldı ve bu, kullanıcılara gönderilerini takipçileriyle paylaşma veya web'de başka bir yerde paylaşmak üzere gönderiler için bağımsız bağlantılar oluşturma seçenekleri göstermişti.

TechCrunch'a göre, özellik şu anda Notlar olarak adlandırılıyor ve Twitter uygulamasının beta sürümlerinde önemli bir yer veriliyor. Ancak özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulmaya hazır olduğu bildirilse de daha fazla test için ertelenebilir.

Twitter Uzun Biçimli Yazılarla Başka Bir Karaktere Bürünebilir

Twitter'a uzun biçimli yazı eklemek, uzun süredir kısa biçimli yazıyla tanımlanan platformun karakteristiğini büyük ölçüde değiştirebilir (başlangıçta tweet'ler yalnızca 140 karakter uzunluğundayken, 2017'de 280 karaktere yani iki katına çıkmıştı). Öte yandan uzun bir süredir Twitter tartışmalı bir şekilde, tweet dizileri veya başkalarının makalelerinin tweet'lenmiş ekran görüntüleri veya kullanıcıların kendi yazıları (genellikle iOS notlar uygulamasından alınan ekran görüntüleri) şeklinde paylaşılan daha uzun yazılı notlarla dolu durumda.

Uzun biçimli yazıyı platformuna dâhil ederek Twitter, potansiyel olarak bu gönderilerin değerinden daha fazlasını elde edebilir. Makaleleri veya notları doğrudan Twitter'da yayınlamak, metni pazarlama ve arama amaçları için dizine eklenebilir hâle getirecek. Ayrıca şirketin yeni ortaya çıkan Haber Bültenleri özelliğiyle de uyumlu olabilir. 2021'de Twitter, Substack gibi rakipleriyle rekabet etmek için haber bülteni şirketi Revue'yi satın aldı ve o zamandan beri Revue haber bültenlerini kullanıcıların Twitter profillerine entegre etti. Ancak bilinen bir gerçek, bu özellik henüz daha geniş bir popülerlik kazanmış gibi görünmüyor.

YORUMLAR