Twitter Ofislerinin Kirasını Ödeyememeye Başladı

Twitter ve sahibi Elon Musk görünüşe göre mali sıkıntılarla boğuşuyor. Şirketin ofis kiralarını ödeyemediği ortaya çıktı. İşte detaylar!

Twitter Ofislerinin Kirasını Ödeyememeye Başladı

Twitter 2022 yılı içerisinde oldukça çalkantılı dönemlerden geçti. Elon Musk'ın satın alımına kadar olan süreçte her zamanki seyrini sürdüren platform, Elon Musk'ın satın alımı sonrası pek çok gelişme yaşadı. Yeni gelen özellikler bir yana, platformun genel politika değişiklikleri bile azımsanmayacak derecede büyüktü.

Bugün ise popüler platformda yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce Twitter'ı satın aldığı ücreti ödeyebilmek için milyonlarca Tesla hissesini satan Elon Musk, hâlen daha düzlüğe çıkabilmiş değil. Görünüş göre aynı şey Twitter için de geçerli.

Ofisin Sahibi Olan Şirket Twitter'a Dava Açtı

Twitter Ofislerinin Kirasını Ödeyememeye Başladı

Twitter'ın genel merkezinin bulunduğu binanın sahibi California Property Trust, Elon Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter'a 136.250 dolar değerindeki kirayı ödemediği için dava açıyor. Bloomberg'e göre firma 16 Aralık'ta Twitter'a, beş gün içinde ödenmemiş kirasını ödememesi hâlinde San Francisco'da bulunan Hartford Binası'nın 30. katındaki kira sözleşmesini temerrüde düşüreceğini bildirdi.

California Property Trust, San Francisco County Yüksek Mahkemesi'ne bu hafta sunduğu bir şikayet dilekçesinde Twitter'ın karara uymadığını belirtti.

New York Times'ın 13 Aralık tarihli bir haberine göre Twitter, maliyetlerden tasarruf etmek amacıyla tüm küresel ofislerinin kirasını ödemeyi "haftalarca" durdurmuştu. Buradan sonraki karar mahkemede verilecek ve Twitter'ın ofis değişikliğine gidip gitmeyeceği şimdilik belirsiz.

2023 Yılında Twitter'a Gelecek İlk Özellik Belli Oldu
SOSYAL MEDYA

2023 Yılında Twitter'a Gelecek İlk Özellik Belli Oldu

Twitter için 2022 yılı bir hayli yoğun bir yıl oldu. Elon Musk'ın satım alımının tamamlanmasıyla birlikte popüler sosyal medya platformuna onlarca yeni özellik geldi ve görünüşe göre 2023 yılı ile birlikte bu yenilikler daha da sürecek.

400 Milyon Twitter Kullanıcısının Bilgileri Satışta!
SOSYAL MEDYA

400 Milyon Twitter Kullanıcısının Bilgileri Satışta!

Kötü niyetli bir hacker, 400 milyon Twitter kullanıcısının verilerini ele geçirdiğini iddia ederek satışa sunuyor. Bir forum üzerinden bu verileri satışa koyan kullanıcı verilerle ilgili önemli bazı bilgileri de paylaşmaktan çekinmedi.

YORUMLAR