Twitter'da Alışveriş Devri Resmen Başlıyor

Twitter da Instagram'ın izinden giderek alışveriş furyasına katılıyor. Artık satıştaki ürünlerinizi profilinizde sergileyebileceksiniz. İşte detaylar!

Twitter'da Alışveriş Devri Resmen Başlıyor

Twitter, bir satıcının Twitter profil sayfasını, satışa sunduğu ürünlere doğrudan bağlantılarla güncel tutacak bir entegrasyon konusunda Shopify ile ortaklık kuruyor. Yeni Twitter eklentisini yükleyen Shopify kullanıcıları, Twitter hesaplarını Shopify ile bağlayabilir ve ardından platformun Mağaza Modülü ile Twitter'da bir mağaza oluşturmaya başlayabilir.

Yeni eklenti, bir satıcının ürünlerini Shopify'dan otomatik olarak Twitter'a yükler ve bu ürünler daha sonra Twitter profilinde görünmeye başlar. Kullanıcılar, 50 adede kadar ürünü görüntülemek için bu bölüme göz atabilir ve genişleterek daha fazla ürünü ve satıcının asıl mağazasını inceleyebilir.

Mağaza sahipleri, Shopify mağazasındaki ürünlerini Twitter ile senkronize etmek için Twitter eklentisini kullanabilir. Bu, satıcıların ürünlerinin ayrıntılarında değişiklik yaparken ve ürünler stoklara girip çıktıkça her bir ürünü ayrı ayrı güncelleme ihtiyacını gerekirken işlerini kolaylaştıracak türden bir özellik.

Twitter'da Alışveriş Devri Resmen Başlıyor

Shopify Sayesinde Satıştaki Ürünlerinizi Artık Profilinizde Sergileyebilirsiniz

Shopify ile ortaklığa ek olarak Twitter, satıcıların ürünlerini profillerinde sergilemelerine olanak tanıyan Twitter Mağazaları ve Shop Spotlight'ın beta sürümünü ABD'deki tüm markalara genişlettiğini duyurdu. Şimdiye kadar özellikler yalnızca belirli bir satıcı grubu tarafından kullanılabiliyordu.

Twitter, 2015'te Shopify ile tweet'lerde görünen "şimdi satın al" seçeneği konusunda ortaklık kurmuş olsa da pek başarılı olamamıştı ve 2017'de bu özelliği kullanımdan kaldırdı ancak pandemiyle birlikte artan çevrimiçi alışveriş furyasında bu tip özelliklerin platformda rağbet göreceği kaçınılmaz bir gerçek.

Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR