Twitter'daki Siyasi Reklam Yasağı Kaldırıldı

Elon Musk ilginç bir hamleyle Twitter'daki siyasi reklam yasağını kaldırdı. İşte kararın nedeni ve detaylar!

Twitter'daki Siyasi Reklam Yasağı Kaldırıldı

Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket gelirlerini artırmaya çalışırken, şirketin güven ve güvenlik müdürü Çarşamba günü Reuters'e yaptığı açıklamada Twitter Inc'in 2019'da siyasi reklamlara getirdiği yasağı kaldıracağını doğruladı. Şirket Salı günü attığı bir tweetle ABD'de "nedene dayalı reklamlar" için reklam politikasını genişleteceğini ve reklam politikasını TV ve diğer medya kuruluşlarıyla uyumlu hâle getireceğini duyurdu.

Bu değişiklik Twitter'ın politikalarını, siyasi reklamlara izin veren Meta Platform'un (META.O) Facebook ve Alphabet Inc'in (GOOGL.O) YouTube'una yaklaştırıyor. Siyasi reklamları hâlâ yasaklamayı sürdüren bir platform da Çinli video uygulaması TikTok. Sosyal medya şirketi attığı tweet'te "Nedene dayalı reklamcılığın önemli konular etrafında kamusal konuşmayı kolaylaştırabileceğine inanıyoruz." dedi.

Twitter, Yasağı 2019'da Getirmişti

Twitter'daki Siyasi Reklam Yasağı Kaldırıldı

Twitter'ın güven ve güvenlik başkanı Ella Irwin, Twitter'da izin verilecek nedene dayalı reklamların, seçmen kaydı, iklim değişikliği veya nüfus sayımı gibi hükûmet programları hakkında eğiten veya farkındalık yaratan reklamları içerdiğini söyledi.

Twitter, kendisi ve diğer sosyal medya şirketlerinin seçimlere ilişkin yanlış bilgilerin yayılmasına izin verdiği gerekçesiyle yaygın eleştirilere maruz kalmasının ardından 2019 yılında siyasi reklamları yasaklamıştı. Twitter'ın o dönemki genel müdürü Jack Dorsey bu kararı duyururken "Siyasi mesaj erişiminin satın alınmaması, kazanılması gerektiğine inanıyoruz." şeklinde bir tweet atmıştı.

Peki siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Twitter Ofislerinin Kirasını Ödeyememeye Başladı
SOSYAL MEDYA

Twitter Ofislerinin Kirasını Ödeyememeye Başladı

Twitter 2022 yılı içerisinde oldukça çalkantılı dönemlerden geçti. Elon Musk'ın satın alımına kadar olan süreçte her zamanki seyrini sürdüren platform, Elon Musk'ın satın alımı sonrası pek çok gelişme yaşadı.

2023 Yılında Twitter'a Gelecek İlk Özellik Belli Oldu
SOSYAL MEDYA

2023 Yılında Twitter'a Gelecek İlk Özellik Belli Oldu

Twitter için 2022 yılı bir hayli yoğun bir yıl oldu. Elon Musk'ın satım alımının tamamlanmasıyla birlikte popüler sosyal medya platformuna onlarca yeni özellik geldi ve görünüşe göre 2023 yılı ile birlikte bu yenilikler daha da sürecek.

YORUMLAR