Twitter Spaces Web Kullanıcılarına da Sunuldu

Twitter Spaces web kullanıcılarının da deneyimine sunuldu ve özelliğin test süreci sürüyor. Peki, Twitter'ın Clubhouse özelliği tam olarak ne zaman çıkacak?

Clubhouse alternatifi Twitter Spaces, web kullanıcılarının deneyimine de açıldı fakat özellik hala test ediliyor. Bu, özelliğin beta sürümünde olduğu ve Android ve iOS ile sınırlı kalmayarak web kullanıcılarının deneyimine de açıldığı anlamına geliyor.

Birkaç ay önce dünya çapında yakaladığı popülarite ile milyonlarca internet kullanıcısının dikkatini üzerinde toplayan Clubhouse şu anda sadece iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Mevcut sosyal medya uygulamalarının içinde belki de kullanıcı kazanma hızı bakımından TikTok'tan bile daha hızlı büyüyen Clubhouse'un iki ay önce bir Android yazılım geliştiricisini işe aldığı ortaya çıkmıştı.

Clubhouse'un geliştirici ekibine Android geliştiricisi olarak katıldığını duyuran Mopewa Ogundipe, Twitter hesabında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün @joinClubhouse'daki ilk günümdü. Beni tanıyorsanız muhtemelen sadece iOS uygulamalarına dair düşüncelerimi biliyorsunuzdur. Bu yüzden Clubhouse'un Android'e taşımak için ekibe katılmaktan heyecan duyuyorum."

Geçtiğimiz günlerde ses tabanlı sosyal medya uygulaması Clubhouse'un kurucuğu ortağı Paul Davison, uygulamanın Android'de olması için geliştiricilerin çok çalıştığını fakat milyonlarca Android kullanıcısının isteğinin gerçekleşmesinin birkaç ayı bulabileceğini açıklamıştı. Kullanıcılar, Davison'un açıklamasından hareketle uygulamanın Android sürümünün ilkbaharın sonlarına veya yaza doğru çıkabileceğine dair birtakım tahminlerde bulundu.

Clubhouse'un Android versiyonunun ne zaman çıkacağı şu an tam olarak bilinmiyor fakat o çıkana kadar Twitter da dahil olmak üzere birçok sosyal medya uygulaması kullanıcıları ile Clubhouse özelliklerini buluşturmak için elini çabuk tutmaya çalışıyor.

Twitter Spaces Web İçin Kullanıma Açıldı

Clubhouse alternatifi olarak bilinen Twitter Spaces özelliğinin beta sürümü de bir süre önce hem iOS hem de Android kullanıcılarının deneyimine sunulmuştu. Bu özellik şimdi daha geniş bir alanda test edilmek üzere web kullanıcılarının da kullanımına açıldı. Twitter, Spaces'i webe getirerek özelliğe masaüstü üzerinden erişimi de mümkün hale getirdi. Özelliğin web kullanıcılarına sunulduğu ilk olarak "magusnn" isimli kullanıcı adına sahip Twitter kullanıcısı tarafından tespit edildi.

Özelliğin çalışma biçimi Android ve iOS'takiyle aynıdır. Bu, dinleyici sayısında bir sınırlama olmayacağı ve 10 kişiye kadar konuşmacı olabileceği anlamına geliyor. Twitter'ın yeni özelliği hala beta sürümünde test ediliyor. Özelliğin önümüzdeki haftalarda kararlı sürüme geçmesi bekleniyor.

Clubhouse Android'e Ne Zaman Gelecek? İşte Açıklama!
MOBİL

Clubhouse Android'e Ne Zaman Gelecek? İşte Açıklama!

Clubhouse Android'e ne zaman gelecek sorusu uzun bir zamandır Android kullananların merak ettiği bir soru olmaya devam ediyor. Peki, ilk olarak iOS kullanıcıları ile buluşturulan ve yoğun ilgi görmesinin ardından Android için de çalışmalara başlandığı duyurulan Clubhouse'un Android'e çıkacağı tarih ne zamanı gösteriyor? Clubhouse Android'e Ne Zaman Gelecek Sorusu Yanıtlandı Ses tabanlı sosyal medya uygulaması Clubhouse, geçen ay uygulamanın Android versiyonu için bir yazılım geliştiricisini işe almasının ardından sabırsızlıkla beklenen Android sürümünün mobil uygulama pazarına sürüleceğinin sözünü vermişti.

YORUMLAR