Twitter Türkiye'ye Temsilci Atayacak Mı? Sevindiren İddia Geldi

Twitter Türkiye'ye temsilci atayacak mı? Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atayıp atamayacağı ile ilgili bilgi geldi.

twitter-turkiye-ye-temsilci-atayacak-mi

Twitter Türkiye'ye temsilci atayacak mı? 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile birlikte günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de en az bir temsilci bulundurmaları, bu kişinin de iletişim bilgilerine doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilmesi gerekiyor.

YouTube Facebook, Instagram, WhatsApp gibi sosyal medya devleri temsilci atayacaklarını açıklamışlardı. Twitter'ın da kararını verdiği iddia ediliyor.

Twitter Türkiye'ye Temsilci Atayacak Mı?

Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atama kararı verdiği bilgisi geldi. Para cezalarının ardından reklam cezası ile karşı karşıya kalan şirketin Türkiye'ye temsilci atayacağı iddia ediliyor. Henüz Twitter tarafından resmi bir açıklama yapılmamış durumda ancak gelen iddiaya göre şirket temsilci atayacak.

Sabah gazetesiniden Barış Şimşek'in sektör kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Twitter yasal yükümlülüklerini yerine getirme kararı almış durumda.

Temsilci Atanmaz ise Ne Olacak?

Yasaya göre, Temsilci bildirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına kademeli olarak yaptırım uygulanacak.

  • İlk etapta devlere 10'ar milyon TL para cezası kesilmişti.
  • Ardından 30 gün içinde temsilci atamayan platformlara 30 milyon TL ceza daha kesilmişti.
  • Ocak 2021'de temsilci atamamış olan sosyal medya platformlarına reklam yasağı cezası verildi.
  • Bu cezaların ardından halen temsilci atanmaz ise sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği yüzde 50 daraltılacak.
  • Bu daraltmanın ardından 30 gün içinde temsilci bildirilmez ise de Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurularak internet hızının yüzde 90’a kadar düşmesi istenecek. 

Sosyal Medya Devlerine Reklam Yasağı Geliyor: Şimdi Ne Olacak?
SOSYAL MEDYA

Sosyal Medya Devlerine Reklam Yasağı Geliyor: Şimdi Ne Olacak?

Facebook, Instagram Twitter ve TikTok başta olmak üzere sosyal medya devlerine kesilen üçüncü 30 günlük ceza sürecinde sona gelindi.

Türkiye'de temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest'e Ocak 2021 itibarıyla reklam yasağı cezası verilmişti. Twitter, temsilci atama yönünde verme kararıyla, kısa süre sonra uygulanacak bant genişliği daraltma cezasını almamış olacak.

sosyal-medya-devlerine-30-ar-milyon-tl-ceza

YouTube da Temsilci Atama Kararı Almıştı

YouTube'un da Türkiye'ye temsilci atayacağı bilgisi açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde YouTube tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verilmişti:

"YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik. YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz."

Aldatıcı Reklam Pahalıya Patladı: 150 TL'lik Çereze 114 Bin TL Ceza!
SOSYAL MEDYA

Aldatıcı Reklam Pahalıya Patladı: 150 TL'lik Çereze 114 Bin TL Ceza!

Reklam Kurulu, sosyal medya üzerinden aldatıcı reklam oluşturarak kullanıcılara kırık leblebi ve mısır gönderen bir firmaya 114 bin lira ceza kesti.

YORUMLAR