Twitter, Tweet Düzenleme Özelliği Üzerinde Çalıştığını Doğruladı

Yıllardır ısrarla istenen özellik nihayet geliyor. Twitter, Düzenle özelliği üzerinde çalıştığını resmî olarak doğruladı.

Twitter, Tweet Düzenleme Özelliği Üzerinde Çalıştığını Doğruladı

2006'da Twitter'ın piyasaya sürülmesinden bu yana sitede ve uygulamada birçok şey değişti ancak aynı kalan bir şey, kullanıcıların tweetleri gönderdikten sonra düzenleyememesi oldu. Şirket Salı günü uzun zamandır beklenen Düzenle özelliği üzerinde çalıştığını onaylamasıyla bu durum çok yakında değişmek üzere.

Dün Elon Musk'ın bu özellik hakkında takipçilerine sormuş olduğu soruyu sizlerle paylaşmıştık. Özellikle Musk'ın Twitter'ın hisselerinin %9.2'sini satın almasından sonra Twitter hakkında söylediği ve sorduğu şeyler daha da önem kazanmaya başladı.

Elon Musk, Twitter Kullanıcılarına Tweet Düzenleme Özelliği İsteyip İstemediklerini Soruyor
TEKNOLOJİ

Elon Musk, Twitter Kullanıcılarına Tweet Düzenleme Özelliği İsteyip İstemediklerini Soruyor

Elon Musk, Twitter'da 80 milyondan fazla takipçisine Twitter'da tweetler için düzenleme seçeneği görmek isteyip istemediklerini soran bir anket başlattı ve kullanıcıların büyük çoğunluğu şimdiye kadar ezici bir çoğunlukla böyle bir özelliği destekliyor.

Anketteki bariz üstünlük bir kenara dursun, Twitter ekibi bu özellik için bir yıldan fazla süredir çalışıyor.

Twitter'ın Tweet Düzenleme Özelliği Nasıl Olacak?

Bu noktada özelliğin nasıl çalışacağıyla ilgili ayrıntılar net değil ancak basitçe söylemek gerekirse, kullanıcılar bir tweet'in içeriğini paylaştıktan sonra düzenleyebilecekler. Düzenle özelliği, yıllar boyunca birçok Twitter kullanıcısı tarafından ısrarla talep ediliyordu ancak aynı zamanda tıpkı her şeyde olduğu gibi bu özellikten hoşlanmayan bir grup kullanıcı da var.

Twitter, Düzenle özelliğinin ilk olarak Twitter Blue abonelerine beta özellikler sunan Twitter Blue Labs kapsamında yayınlanacağını söylüyor. Şirket, özelliği herkesin kullanımına sunmadan önce "neyin işe yaradığını, neyin yaramadığını ve neyin mümkün olduğunu öğreneceğini" belirtiyor.

Peki siz Twitter'ın yeni Düzenle özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR