Twitter Tweet Düzenleme Özelliğine İlk Bakış (Video)

Twitter, tweet düzenleme özelliği ile kullanıcıları heyecanlandırdı. Üzerinde çalışılan düzenleme özelliğinin nasıl kullanılacağına yönelik video paylaşıldı.

Twitter, tweet düzenleme özelliği ile bir kez daha gündeme geldi. Dünya genelinde çok fazla sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından beklenen özelliğinin videosu paylaşıldı. Ortaya çıkan özelliğin videosu, düzenle butonunun nasıl kullanılacağını gözler önüne serdi. Konuya dair detaylar haberimizde.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya platformu Twitter, yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Sosyal medya platformu tarafından test edilen özelliklerin arasına bir yenisi daha eklendi.

Elon Musk'ın Twitter'a Eklemeyi Planladığı 4 Yeni Özellik
İNTERNET

Elon Musk'ın Twitter'a Eklemeyi Planladığı 4 Yeni Özellik

Twitter, geçtiğimiz Pazartesi günü Elon Musk'ın yapmış olduğu teklifi kabul etti ve hâlâ iki şeyi görmeyi bekliyoruz.

Sosyal medya uygulamalarının üzerinde çalıştığı özellikleri gün yüzüne çıkaran Jane Manchun Wong, test aşamasında olan bir özelliği daha ortaya çıkardı. Wong, popüler sosyal medya hizmetinin üzerinde çalıştığı tweet düzenleme butonunu keşfetti.

Tweet düzenleme, milyonlarca kişi tarafından kullanılan Twitter isimli sosyal medya uygulamasının en çok beklenen özellikleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar oldukça uzun bir süredir tweetleri düzenleyebilme işlevini bekliyor çünkü platformda paylaşım yaparken bazı imla ve yazım hatası yapılabiliyor.

Çoğu kullanıcı, yazım ve imla hatasının olduğunu tweeti attıktan sonra fark ediyor. Gönderilen tweette yer alan hatanın düzeltilebilmesi için tek çare olarak tweetin kaldırılıp yeniden gönderilmesi gerekiyor. Bu, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde olumsuz yönde etkiliyor.

Twiter Tweet Düzenleme Özelliği Nasıl Kullanılacak?

Wong tarafından gün yüzüne çıkarılan tweet düzenleme özelliği, çok sayıda sosyal medya kullanıcısını oldukça heyecanlandırdı. Wong, ortaya çıkardığı tweet düzenleme özelliğine ilişkin bir video paylaştı. Paylaşılan video, söz konusu işlevin nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Paylaşılan videoya baktığımızda özelliğin son derece basit bir şekilde kullanılabileceğini görüyoruz. İlk olarak düzenlemek istediğiniz tweetin sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine tıklamanız gerekecek. Açılan pencerede yer alan "Tweeti düzenle" seçeneğini seçerek düzenleme işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Söz konusu özelliğine dair pek çok soru işareti bulunuyor. Bunlardan ilki tweeti attıktan sonra ne kadar süre içerisinde düzenlenebileceği. Aktarılan bilgilere göre paylaşım yaptıktan 30 dakika içerisinde düzenleme işlemi yapılabilecek.

Kullanıcılar tarafından merak edilen diğer bir konu ise tweetin düzenlendiğine dair herhangi bir ifadenin yer alıp almayacağı. Wong tarafından paylaşılan videoya göre düzenlenen tweetlerde "Düzenlendi" şeklinde bir ifade yer alacak. Böylece tweetin düzenlenip düzenlenmediği kolayca anlaşılacak.

YORUMLAR