Twitter Zaman Akışına Beklenen Özellik Nihayet Geldi!

Twitter'ın geçtiğimiz haftalarda varsayılan zaman akışı olarak "Sizin İçin"i zorunlu tutması sonrası tepkiler yükselmişti. Nihayet geri adım atıldı.

Twitter Zaman Akışına Beklenen Özellik Nihayet Geldi!

Twitter, üzerinde uzun süre düşündüğü ve sürekli değiştirdiği özelliği nihayet kullanıcıların talebi doğrultusunda kararlaştırdı. Sosyal ağ nihayet algoritmik "Sizin İçin" zaman akışını iOS ve Android kullanıcılarına dayatmayı bıraktı. Twitter, artık uygulamayı kapattığınızda zaman akışı seçiminizi hatırlayacağını söyledi.

Esasen, uygulamadan çıkarken kronolojik "Takip Edilenler" zaman akışına bakıyorsanız, Twitter'ı tekrar açtığınızda algoritmik zaman akışına geri dönmeye zorlanmayacaksınız. Şirket bu güncellemeyi geçen ay web'de kullanıma sundu ve şimdi de Twitter mobil uygulamalarının en son sürümlerine taşıyor.

Twitter Zorunlu Zaman Akışı Sıralamasını Göstermekten Vazgeçti

Twitter Zaman Akışına Beklenen Özellik Nihayet Geldi!

Elon Musk liderliğindeki şirket geçen ay algoritmik "Sizin İçin" zaman akışını iOS'ta varsayılan akış hâline getirerek uygulamaya başlamıştı. Daha sonra çift zaman akışı görünümünü Android ve web'e de getirdi ancak kullanıcılar bu zorlu dayatma nedeniyle tıpkı yıllar önce olduğu gibi Twitter'a tepkilerini ilettiler.

Birçok kullanıcı, Twitter'ın yenileme sırasında ya da uygulama yeniden açıldığında "Sizin İçin" zaman akışına geri itmesi nedeniyle kronolojik zaman akışını varsayılan yapmanın bir yolu olmamasından memnun değildi. En son güncelleme bu sorunu çözdü ancak çift zaman akışı görünümü burada kalmaya devam edecek.

Bu değişikliğe kadar Twitter'da kronolojik veya algoritmik zaman akışı arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlayan bir yıldız düğmesi vardı. Bunun yanı sıra Twitter'a erişmek için artık Twitter'ın resmî uygulamasını kullanmanız gerekiyor çünkü şirket API kullanım koşullarında değişiklik yaparak üçüncü parti uygulamaları kaldırdı.

Twitter, Üçüncü Parti Uygulamalarıyla İlgili Kararında Geri Adım Attı
SOSYAL MEDYA

Twitter, Üçüncü Parti Uygulamalarıyla İlgili Kararında Geri Adım Attı

Geçtiğimiz hafta Twitter, 9 Şubat'tan itibaren üçüncü parti API'lerine ücretsiz erişimi kapatacağını açıkladı.

Twitter Güncellendi, DM Butonu Kayboldu
SOSYAL MEDYA

Twitter Güncellendi, DM Butonu Kayboldu

Elon Musk'ın satın almasından beri neredeyse her hafta yeni bir özellik ile kullanıcının karşısına çıkan Twitter, son dönemde en fazla güncelleme alan sosyal medya uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR