Twitter da Türkiye’ye Dava Açtı

Twitter Türkiye'nin kendine kestiği cezayı ödemeyi reddederek itiraz ve iptal davası açtı.

Twitter da Türkiye’ye Dava Açtı

TİB'in terör propagandası yapılan içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle 150 bin lira ceza kestiği Twitter, ceza davasının iptali için karşı dava açtı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) ‘terör propagandası’ yapılan içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle Twitter’a 150 bin TL para cezası kesmiş ve ödemesi için 30 gün süre vermişti. Twitter cezayı ödemeyi reddederek itiraz ve iptal davası açtı. Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne dava açan Twitter, kesilen cezanın hukuka aykırı olduğunu iddia diyor ve kararın iptalini istiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Twitter ile ilgili davanın seyri hakkında, “Yasalar çerçevesinde iş yapmalarını sağlamak ana gayemiz. Yeni bir yasa getirdik, uygulanmayan mahkeme kararlarına karşılık para cezası yoluna gidildi ve Twitter’a 150 bin TL’lik ceza kesildi ve Amerika’daki merkezine gönderdik, 30 gün tebligat süresi doldu. Bundan sonraki gelişmelere göre yasal olarak hangi adım atılacaksa o adımı atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu değil, burada ticaret yapan, hizmet veren herkes Türkiye’nin yasalarına göre iş yapmak zorundadır” şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR