Twitter'dan Sonra Facebook da Hacklendi

Facebook bir süre önce hacklendiğini itiraf etti

Twitter'dan Sonra Facebook da Hacklendi

Facebook bir süre önce iç ağına hackerların eriştiğini resmi olarak itiraf etti. Twitter da çok kısa bir süre önce hacklendiğini belirtmiş ve 250.000 civarında hesabın bu saldırıdan etkilenmiş olabileceğini açıklamıştı. Facebook'un iddiasına göre bu sefer o kadar büyük bir güvenlik açığı söz konusu değil ve herhangi bir kullanıcı hesabı etkilenmemiş durumda.

Saldırı birkaç çalışanın bilgisayarına yerleşmiş kötü amaçlı yazılım yardımıyla gerçekleşmiş ve hackerlara giriş için gerekli kapıyı açmış. Erken tespit edilen saldırı Facebook tarafından hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmış.

Giderek artan bu gibi saldırılar beraberinde soru işaretlerini de getirmekte. Saldırılar gittikçe kuvvetlenerek internet devlerini hedef almakta; saldırıyı yapan kitleler ise tespit edilememekte. İnternet devleri ise güvenlik açısından yetersiz kalmakta ve kendilerine duyulan güveni zedelemekte.

En sağlıklı çözüm ise internette güvenlik açısından büyük gelişmeler olmadıkça adres, telefon gibi kişisel bilgilerinizi internette paylaşmamak.

250.000 Twitter Hesabı Hacklendi! Şifrenizi Yenileyin

YORUMLAR