Twitter'ın Kurucusu Jack Dorsey, Elon Musk ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Twitter'ın kurucu ortaklarından biri olan Jack Dorsey, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından bir dizi açıklamalarda bulundu.

Twitter'ın Kurucusu Jack Dorsey, Elon Musk ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Dünya'nın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'ın haftalardır süren devralınma süreci gündemden bir saniye olsun düşmedi. Nihayet bugün teklifi kabul edilen Elon Musk, şirketi yaklaşık 44 milyar dolara satın aldı.

Anlaşma Gerçekleşti: Elon Musk Artık Twitter'ın Yeni Sahibi
İNTERNET

Anlaşma Gerçekleşti: Elon Musk Artık Twitter'ın Yeni Sahibi

Geçen hafta Elon Musk, Twitter'ı tamamen satın alma ve böylelikle hisselerin tamamına sahip olma teklifini açıklamıştı. Başlangıçta şirket kibarca (ya da o kadar kibarca değil) reddedecek gibi görünüyordu.

Twitter'ın kurucularından olan ve 2013 yılında şirketi halka arz eden Jack Dorsey, Twitter'ın Musk'ın teklifini kabul etmesinin ardından bazı açıklamalarda bulundu. Başlarda Twitter'ın %9.2 hissesine sahip olan ve şirketin tamamını satın alma girişiminde bulunan Musk'ın teklifinin Twitter tarafından ısrarla reddedilmesinden de hoşnut olmayan Dorsey, satın alım sonrası düşüncelerini aktardı.

Jack Dorsey konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Jack Dorsey, Elon Musk ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Twitter'ın Kurucusu Jack Dorsey, Elon Musk ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

"Twitter için bu, en güvendiğim çözümdü. Twitter'ı Elon Musk'ın satın alması doğru bir adım oldu. Bir şirket olarak Twitter her zaman benim en önemli sorunum ve en büyük pişmanlığımdı. Bu sorunu çözmek için Elon Musk bence en doğru isim."

Twitter'da son olarak %2.36 hissesi bulunan Jack Dorsey, Twitter hesabından ek olarak "Twitter'ın kamu sohbetlerini sağlayabilmeye devam edeceği için mutluyum. Hem Dünya'da hem de yıldızlarda!" ifadelerinde bulundu.

Sosyal medyada ve şirketler arasında bu satın alımın tamamlanmasının ardından birçok spekülasyon ortaya atılıyor. Musk yaptığı açıklamada gelecekte sosyal medya platformunda kimlik doğrulamalı sistemi getirmek istediğini belirtmişti. Şimdilik satın alım süreci yasal noktalarda tamamlanana dek yeni bir şeyler öğrenmek güç.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR