Twitter'ın Vine Uygulaması Android İçin de Yayınlanacak

Vine kısa video paylaşma uygulaması iOS'tan sonra bu sefer de Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletler için yayınlanacak.

Twitter'ın Vine Uygulaması Android İçin de Yayınlanacak

6 saniyelik video çekme ve yayınlama servisi Vine, iOS işletim sistemli mobil cihazlar için yayınlandığından beri oldukça büyük bir kullanıcı kitlesi yakaladı. Twitter üzerinden paylaşılan ve direkt olarak izlenebilen Vine videoları yavaş yavaş daha da popüler hale gelirken ve şirketler tarafından promosyon amaçlı olarak kullanılırken, şirketin eş başkanı Dom Hoffmann'dan Android kullanıcılarını da sevindirecek bir haber geldi.

Hoffmann'ın The Verge adlı teknoloji bloguna gerçekleştirdiği açıklamada Android için Vine uygulamasının çok yakında Google Play'deki yerini alacağını belirtti ancak maalesef bunun hangi tarihte gerçekleşeceğine dair herhangi bir bilgi vermedi.

Son zamanlarda Android'in iOS kullanıcılarına olan bariz üstünlüğünü göz önüne alırsak, bu büyük kullanıcı havuzu eminim ki Vine'ın da ağzını sulandırıyordur ve servisin çok daha geniş bir kitleye yayılabilmesi için Android çok büyük bir fırsat.

Şimdilik Windows Phone veya BlackBerry sistemler için uygulamaya dair bir haber bulunmuyor ancak BlackBerry 10.1 işletim sistemi kullananlar için bu durum pek sorun olacak gibi görünmüyor çünkü sistem direkt olarak Android uygulamalarını da kullanabilecek şekilde hazırlanmış durumda.

iPhone 5S Eylül 2013'te piyasaya sürülecek

YORUMLAR