Resmi Açıklama Yapıldı: Twttr Kapanıyor!

Twitter tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Twttr kapanıyor. Şirket, sosyal medya uygulamasına gelecek özellikleri önceden bu uygulamadan test etmeyecek.

Twitter, resmi hesabı üzerinden yayımladığı tweetle birlikte 2019 yılında yeni özellikleri test etmek için kullandığı uygulama Twttr’ın kapatılacağını duyurdu. Twitter’a getirilmesi planlanan özelliklerin test edildiği uygulama, ilk olarak Ocak 2019 tarihinde tanıtılmış ve sosyal medya platformunun tasarımındaki değişiklikler ilk olarak söz konusu uygulama üzerinden test edilmişti.

Şirketin özellikleri test etmek için geliştirdiği uygulamada gerçekleştirilen test işlemlerinin sonucunda bazı özellikler kullanıcılar tarafından beğenildi ve bu özelliklerin büyük bir kısmı sosyal medya platformunun asıl uygulamasına getirildi.

Şirket, 2019 yılında tanıtılan ve asıl uygulamaya gelecek özellikleri test etmek için kullanılan uygulamayı uzun bir süredir kullanmıyordu. Sosyal medya uygulamasına eklenecek özellikler, Twitter’ın test ekibi tarafından test ediliyordu. Görünüşe bakılırsa bunun nedeni uygulamanın artık kullanılmak istenmemesiydi.

Twttr Neden Kapandı? Ne Zamana Kadar Kapalı Kalacak?

Halka açık test fikri, Twitter için ilginç bir deneyim olmuştu. Şirketlerin çoğu yeni fikirler edinmek ve geliştirilen özellikler hakkında geri bildirimler almak için bu tür testlere uzun bir süredir zaten başvuruyordu ancak söz konusu sosyal medya platformu bu deneyim bir ilkti. Şirket, ilk kez bu test uygulaması ile genel kullanıcı kitlesine oranla daha küçük ölçekli bir A / B testi uygulamıştı.

Twttr fikri, Twitter’ın o zamanki ürün yönetim direktörü olan Sara Beykpour tarafından ortaya atılmıştı ve projeye öncülük eden isim de kendisi olmuştu. Sara geçen yıl şirketteki pozisyonun değişeceğini duyurdu ve Twitter’ın konuşmalarından sorumlu yeni ürün yöneticisi olduğunu açıkladı. Şirketin yan uygulaması üzerindeki çalışmalar, Sara’nın gidişiyle birlikte duraksamış gibi görünüyordu çünkü bu uygulamada yer alan test ekibine uzun bir süredir önemli güncelleme gelmiyordu.

Uygulama ile ilgilenecek kimsenin kalmaması, şirketin uygulamanın varlığını sürdürmesinin çok da mantıklı bir karar olmadığını düşünmesine sebebiyet verdi. Şirket de doğru bir karar aldığını düşünerek Twitter üzerinden yayımladığı tweetle test uygulamasının fişinin çekildiğini duyurdu.

Twitter, her şeye rağmen gelecekte söz konusu uygulamayı tekrardan kullanma kararı alabilir. Bir Twitter temsilcisi, şirketin yeni özellikler geliştirmek için plan geliştirmeye devam ederken uygulamayı kullanmanın bir yolunun araştırıldığına dair küçük bir ipucu verdi. Uygulamaya gelecekte tekrar şans verilip verilmeyeceği, verilecekse ne zaman verileceği şimdilik kesin olarak bilinmiyor fakat paylaşılan bilgiler, kendisini bu işe adamış kullanıcılara küçük de olsa umut veriyor.

Twitter Politikaları Değişiyor: Yeni Kurallar Geliyor
SOSYAL MEDYA

Twitter Politikaları Değişiyor: Yeni Kurallar Geliyor

Twitter politikaları değişiyor. Sosyal medya kullanıcıları tarafından genellikle dünyadaki gelişmelerden hızlıca haberdar olmak, son gelişmeleri takip etmek için kullanılan sosyal medya platformu Twitter, ırkçılık gibi ayrımcılıkların sonunu getirmek için kurallarını genişletiyor.

YORUMLAR