Ubisoft'tan Yeni Yapay Zeka: Artık Oyun Diyalogları da Yapay Zekaların Elinde!

Ubisoft'un tanıttığı yeni Ghostwriter yapay zekâ aracı, oyun içi diyalogların temelinin atılmasında büyük önem taşıyacak. İşte detaylar!

Ubisoft'tan Yeni Yapay Zeka: Artık Oyun Diyalogları da Yapay Zekaların Elinde!

Ubisoft La Forge, oyun geliştiricilerinin ve anlatı yazarlarının zamandan tasarruf etmelerine ve oyun geliştirmenin daha önemli noktalarına odaklanmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Ghostwriter adlı yeni bir şirket içi yapay zekâ aracı oluşturdu.

Konu sürükleyici açık dünya oyunları yaratmak olduğunda, her ayrıntı oldukça önemli. Bir oyuncuya sürükleyicilik hissini oluşturmaya yardımcı olan kilit unsurlardan biri, oyunun olağan akışı dışında kalan ve açık dünyadaki karakterler arasında geçen arka plan diyaloglarıdır.

Ubisoft, Ghostwriter Yapay Zeka Aracını Nasıl Kullanacak?

Bu metinleri yazmak, özellikle de dünyanın büyüklüğü göz önüne alındığında oldukça zaman alıcı bir iş ve Ubisoft'taki oyun geliştiricileri bunu göz önünde bulundurarak Ghostwriter adlı yeni bir yapay zekâ aracıyla süreci kolaylaştırmayı umuyor. Ghostwriter, bahsi geçen diyalogların ilk taslaklarını oluşturan bir makine öğrenimi aracından ibaret. Bu sayede oyun geliştiricileri zamandan tasarruf ederek oyun geliştirmenin daha önemli noktalarına odaklanabiliyor.

Ghostwriter'ı kullanmak oldukça basit. Yazarlar yaratmak istedikleri karakteri ve etkileşim türünü giriyor. Ardından araç, yazarların gözden geçirmesi için her biri biraz farklı iki seçeneğe sahip diyalog varyasyonları üretiyor. Yazarlar taslaklar üzerinde düzenlemeler yaptıkça Ghostwriter güncelleniyor ve ideal olarak ileriye dönük daha özel seçenekler üretiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Söylentiler Büyüyor: Ubisoft+ Game Pass'e Eklenecek mi?
OYUN

Söylentiler Büyüyor: Ubisoft+ Game Pass'e Eklenecek mi?

Geçtiğimiz saatlerde bir dizi Ubisoft oyununda yapılan güncellemelere göre Ubisoft+'ın (Ubisoft Plus) bu ay Xbox platformlarına gelme olasılığı var.

Dört Yeni Assassin's Creed Oyunu Yolda
OYUN

Dört Yeni Assassin's Creed Oyunu Yolda

Oyun dünyasının en büyük serilerinden biri olan Assassin's Creed, milyonlarca hayran tarafından sevilerek takip ediliyor.

YORUMLAR