Uçaklarda Yan Koltuk Boş Olacak Mı? İşte Cevabı

Geçtiğimiz günlerde iç hat uçuşlarının 4 Haziran'da açılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar uçakta yan koltuk boş olacak mı sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Konu ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

ucaklarda-yan-koltuk-bos-olacak-mi

Geçtiğimiz günlerde iç hat uçuşlarının 4 Haziran'da açılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar uçakta yan koltuk boş olacak mı sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Konu ile ilgili Türk Hava Yolları Genel Müdürü tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

Uçaklarda Yan Koltuk Boş Kalacak Mı?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Havacılık ve sağlık otoritelerinde; uçak havalandırma sistemleri, HEPA filitreleri ve yapılan bilimsel araştırmalarda uçak içi bulaş riskinin yüksek olmaması gibi sebepler ile HENÜZ ZORLAYICI BİR KARAR ALINMAMIŞTIR." cümlelerine yer verdi.

Bilal Ekşi ayrıca uçak içinde boş koltuk uygulamasına gerek var mı sorusuna da yanıt verdi. Bilal Ekşi şunları söyledi:

"Örneğin Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı EASA ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ECDC ortak yayınladığı klavuzda " yolcu sayısı müsait ise tavsiye etmiş değil ise zorunlu tutmamıştır."

Sizler konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

THY, İç Hatlarda Alınacak Koronavirüs Önlemlerini Duyurdu
İNTERNET

THY, İç Hatlarda Alınacak Koronavirüs Önlemlerini Duyurdu

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, uçaklarda alınacak koronavirüs önlemlerini açıkladı.

YORUMLAR