Ücretsiz Windows 10 ile Reklamlar Masaüstümüze Mi Gelecek?

Microsoft'un yeni çıkaracağı işletim sistemi Windows 10 hakkında sızan bilgilere göre, işletim sisteminin ücretsiz olarak yayınlanabileceği fakat masaüstünde reklamlar olacağı belirtildi.

Ücretsiz Windows 10 ile Reklamlar Masaüstümüze Mi Gelecek?

Microsoft'un çıkaracağı yeni Windows sürümü Windows 10'un 2015 yılı içerisinde gelmesi bekleniyor fakat Windows 10 ile ilgili çıkan haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de internete sızan haberlere göre Windows 10'un ücretsiz sürümünün masaüstünde reklamlar yayınlanacağı söyleniyor.

Henüz teknik önizleme sürümünde bile çok erken bir aşamada olan Windows 10 için Microsoft herhangi bir fiyatlandırma modeli açıklamadı fakat buna rağmen bazı kaynaklardan sızan bilgilere göre Microsoft, Windows 10'u belirli sayıdaki eski kullanıcılarına ücretsiz olarak önerecek. Tabi bunun karşılığında da masaüstlerinde reklam gösterimi olacak.

Windows 8 ve 8.1 kullancııları için ücretsiz olarak gelmesi beklenen ve aynı zamanda Windows 7, Vista ve XP kullanıcılarının da düşük ücret karşılığında satın alması gerektiği söylenirken Microsoft farklı stratejiler planlıyor olabilir. Windows 10'u tamamen ücretsiz olarak sunabilecek olan teknoloji devi, aynı zamanda bunu fırsata dönüştürerek milyonlarca kullanıcının masaüstünde reklam oynatımı gerçekleştirebilir. Bir çok kullanıcı ücretsiz olarak gelecek olabilme ihtimalinden dolayı bile tedirgin olarak Windows işletim sistemi üzerinde kesinlikle reklamın olmaması gerektiğini söylüyorlar. Fakat Microsoft'dan şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama gelmedi ve bir süre daha gelmeyecektir.

Masaüstünde reklam oynayan bir Windows, bugüne kadar vazgeçemediğimiz tüm Windows deneyimimizi yerle bir edebilir çünkü internet üzerinde o kadar çok reklamlar ile boğuşmaya başladık ki, girdiğimiz her yerde önce reklamları kapatmakla daha sonra istediğimiz içeriğe ulaşmakla uğraşıyoruz. Hal böyle olunca Windows kullanıcıları da Windows UserVoice platformu üzerinde böyle bir seçeneğin olmaması gerektiğini ve işletim sisteminin yine ücret karşılığında satın alınması gerektiğini belirttiler. Benim görüşüme göre Windows 10 yine standar bir ücret ile satılarak, ücretsiz kullanmak isteyenlere reklamlı versiyonu sunulabilir. Özellikle ülkemizde çok düşük oranlara sahip olan lisanslı kullanım yüzünden bu şekilde düşünüyorum. Çünkü çevremde dahil pek çok kişi Windows işletim sistemini yıllardır lisanssız kullanabiliyor. Bu sayede resmi olarak ücretsiz kullanabilirler ve Microsoft'un da bu işter gelir elde etmesini sağlayabilirler.

Windows 10 ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Windows 10'un teknik önizleme sürümünü indirerek denemek isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli.

Yeni Bir Bilgisayar Aldığınızda Yapmanız Gereken 7 Kritik Ayar

YORUMLAR